12.05.2024.

Završen prvi dan “Tour de Marča”: podijeljene nagrade za Trail trčanje i nordijskom hodanje

Tradicionalna manifestacija “Tour de Marča” u Ivanić-Gradu, koja se ove godine održava 11. i 12. svibnja, zabilježila je rekordan broj sudionika. Organizirana od strane CroFull Adventure i Grada Ivanić-Grada, uz podršku Hrvatskih šuma i Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, ova dvodnevna outdoor manifestacija postala je ključna točka okupljanja zajednice i istaknuta turistička atrakcija.

Gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš, tijekom dodjele nagrada izjavio je o uspješnosti događaja i planovima za njegovo proširenje. “Ovogodišnja utrka nije samo prilika za postavljanje osobnih rekorda, već i za jačanje zajednice. S obzirom na broj sudionika, veći nego ikad prije, već pripremamo teren da sljedeća godina bude na međunarodnoj razini,” najavio je Leš.

Događaj “Tour de Marča” sastoji se od MTB utrke (cross-country mountainbike) i trail trčanja. MTB utrka održana je jučer, 11. svibnja, s natjecateljima u muškoj, ženskoj i timskoj Epic kategoriji na stazi ukupne duljine 46 km (2 kruga), te u muškoj i ženskoj Sport kategoriji na stazi od 24 km (1 krug). Trail trčanje odvija se danas, 12. svibnja, s natjecateljima u dvije kategorije: staza od 26 km i staza od 16 km, u muškoj i ženskoj konkurenciji.