08.05.2024.

Početak projekta "Zaželi jednakost za sve" na obostrano zadovoljstvo zaposlenika i korisnika

Grad Ivanić-Grad, uz potporu Europske unije putem sredstava Europskog socijalnog fonda, provodi projekt pod nazivom "Zaželi jednakost za sve" SF_3.4.11.01.0243, a koji predstavlja vitalnu podršku našim starijim i nemoćnim sugrađanima.

Trenutno projekt obuhvaća 54 korisnika s područja Grada Ivanić-Grada, dok je ukupno 96 korisnika uključeno zajedno s partnerima Općinom Kloštar Ivanić i Općinom Križ. Kroz suradnju s ovim partnerima, projekt obuhvaća i širi spektar naše zajednice, osiguravajući podršku tamo gdje je najpotrebnija.

Jedan od najznačajnijih aspekata ovog projekta je zapošljavanje. Ukupno 17 osoba, od kojih je 9 iz Ivanić-Grada, 3 iz Kloštar Ivanića i 4 iz Križa, dobilo je priliku raditi i brinuti se o našim korisnicima. Njihova posvećenost i briga pružaju neophodnu podršku u svakodnevnom životu, stvarajući tako povezanu i brižnu zajednicu.

Projekt je financiran s iznosom od 792.000,00 €, čime se osigurava njegova održivost i kontinuirana podrška. Već nakon skoro mjesec dana provedenih u provedbi projekta, vidljive su pozitivne promjene.

Dana 15. travnja 2024. godine, devet žena je započelo svoj rad unutar projekta "Zaželi jednakost za sve" na području Ivanić-Grada. Svaka od njih je s predanošću i ljubavlju pristupila svojim obvezama, brinući se o šest korisnika svakodnevno. Njihov rad nije samo u pomoći oko kućanskih poslova, već i u stvaranju dubljih veza, pružajući podršku i osjećaj pripadnosti našim sugrađanima.

U ovom kratkom periodu, primjećujemo zadovoljstvo i sreću kod korisnika koje smo imali priliku posjetiti. Ova interakcija nije samo razmjena usluga, već prilika za izgradnju prijateljstva i podrške u našoj zajednici.