10.06.2024.

Jubilarni 10. Festival igračaka u Ivanić-Gradu privukao brojne posjetitelje

Festival igračaka otvoren je 8. lipnja 2024. godine u Parku Zelenjak u Ivanić-Gradu. Jubilarna manifestacija igre i zabave privukla je brojne posjetitelje. Djeca su uživala cijeli vikend – igra nije prestajala i nije ih umarala. Uz mimohod olovnih vojnika, odlične izvedbe pobjednice Supertalenta Chriztel Renae Acevede i nastupe plesnih skupina, pucnjem iz topa službeno je započeo Festival.

Od prvotne ideje i malog festivala, danas smo došli do jubilarne desete godine s brojnim sadržajima. Vjerovao sam u ljude, njih preko stotinu je bilo angažirano u organizaciju i vjerujem da tko god da je došao, vraća se opet,“ rekao je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Tokom dva dana festivala, djeca i odrasli su uživali u svijetu igračaka, sudjelovali u različitim natjecanjima te gledali kazališne i mađioničarske predstave. Ova dvodnevna manifestacija održana je u Sportskom parku Zelenjak, pružajući prostor za nezaboravno obiteljsko druženje. „Na jednom smo mjestu okupili igru, edukaciju i doživljaje. Sve generacije znaju se igrati i to je nešto što ne zaboravljamo, stječemo nova iskustva i stvaramo uspomene. Posjetom Festivalu svima je najveći doživljaj bio vatrogasni poligon, a svake godine uvodimo neki novi segment kako bi obogatili program za cijelu obitelj,“ istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ana Gašparović.

Deseci različitih igara su čekali da ih posjetitelji isprobaju i okušaju svoju spretnost. Posjetitelji su se zabavljali u Parku znanosti i Selu bajki, uživali na kazališnim predstavama i likovnim igraonicama, zabavljali su ih mađioničari, a kad su ogladnili, mogli su se okušati u klopanju kremšnita.

U tijeku je bio Fortnite gaming turnir Lenovo Legion Cup Ivanić-Grad 2024., a sljedeći dan se natjecalo 13 školskih bendova u natjecanju Johannesburg School Music Fest.

Posjetitelji su mogli razmijeniti ili prodati svoje bicikle i opremu na Biciklističkom buvljaku, a u popodnevnim satima gradom su prodefilirale maskirane skupine na 14. Međunarodnom žabarskom karnevalu.

Vrijeme je išlo na ruku organizatorima, temperature su bile visoke pa su se posjetitelji mogli osvježiti na vanjskim bazenima Naftalana i na jedinstvenom vodenom igralištu Spray park u Sportskom parku Zelenjak.

Navečer je održan koncert Vesne Pisarović, te su nastupali DJ Nick Bane & DJ Matyma.