30.01.2024.

Veleučilište Ivanić-Grad ide u smjeru energetske neovisnosti

Na sastanku s predstavnicima Grada razgovaralo se i o specifičnostima i potrebama studijskih programa te kako prilagoditi prostorno planiranje i opremanje za što bolju funkcionalnost

Inicijativom Veleučilišta, 25. siječnja održan je sastanak s predstavnicima Grada Ivanić-Grada – kao osnivača s ciljem poboljšanja samoodrživosti Veleučilišta, kako u prostornom, tako i u energetskom smislu.

Sastanku su prisustvovali: Dražen Hlad, dipl. ing. građ., pročelnik; Mato Ravlić, mag. ing. građ., viši stručni suradnik za komunalno gospodarstvo; Ivan Pavičić, mag. ing. arh., viši stručni suradnik za prostorno planiranje; Mario Božić, struč. spec. ing. el., projektant; Martin Madaras, mag. pol., viši stručni suradnik za projekte i fondove EU, Martin Laškarin, mag. ing. arch. te doc. dr. sc. Mile Marinčić, prof. struč. stud., dekan; Tibor Kralj, dipl. iur., glavni tajnik i Tatjana Petrinec, prof., dipl.bibl., voditeljica Studentske službe.

Na sastanku je naznačeno pokretanje postupka uređenja prvog kata nove lokacije Veleučilišta što će uvelike pridonijeti kvaliteti izvođenja nastave za studente kojih će od jeseni biti, prema gruboj procjeni, gotovo tristotinjak.

-Našim je pročelnicima sve izazovnije organizirati nastavu za studente u našim postojećim prostornim kapacitetima, samim time što svake godine raste broj studenata- naglasio je dekan Veleučilišta Mile Marinčić.

Kako nas je izvijestio dekan razgovaralo se i o specifičnostima i potrebama studijskih programa te kako prilagoditi prostorno planiranje i opremanje za što bolju funkcionalnost.

-Pokrenuti su i pregovori oko postavljanja solarnih panela na krov nove lokacije kako bi se Veleučilište približilo ciljevima klimatske neutralnosti i energetske neovisnosti. U podlozi svih tih ciljeva je i očuvanje okoliša i smanjenje emisija stakleničkih plinova, ali i ublažavanje i prilagodba klimatskim promjenama, koje su iz dana u dan sve vidljivije- naveo je dekan.