22.01.2024.

OŠ Posavski Bregi primila vrijednu opremu za Klub mladih tehničara

Učenici Osnovne škole Posavski Bregi, ponosni članovi Kluba mladih tehničara, sada imaju razlog više za radost zahvaljujući nedavnoj primopredaji dva edukacijska kompleta koja će im poslužiti kao temelj za pripreme i natjecanja u sklopu Dana tehničke kulture.

Oprema, vrijedna 1560 eura, uključuje napredni 3D printer, filament, uređaj za rezanje stiropora zvan stirocut i praktični akumulatorski odvijač. Svaki od ovih instrumenata doprinijet će kvaliteti i preciznosti projekata koje učenici razvijaju, od modelarstva do obrade materijala.

Primopredaja je bila rezultat uspješne prijave na Javni poziv za iskazivanje interesa, koji je trajao od 29. rujna do 16. listopada 2023. godine. Zahvaljujući sinergiji Zajednice tehničke kulture grada Ivanić-Grada i školskog kluba, učenici su stekli sredstva koja će im omogućiti da svoje vještine pretoče u stvarne tehničke tvorevine.

“Oprema koju smo danas predali učenicima će imati veliki utjecaj na njihov razvoj i pripreme za nadolazeće izazove. Ponosni smo što možemo pridonijeti njihovom obrazovanju na ovako konkretnan način,” podijelio je s nama Dražen Baotić, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Ivanić-Grada.

Sandra Ledinšćak Marinić, učiteljica tehničke kulture, naglasila je značaj nove opreme: “Naši učenici su već pokazali izuzetan talent u područjima robotike, foto sekcije i modelarstva. Ovi novi alati omogućit će im da svoje projekte podignu na još višu razinu.”

Podršku školskim programima istaknuo je i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada, Tomislav Cuvaj: “Investicije u tehničko obrazovanje i mlade talente prioritet su naše zajednice. Ova nova oprema je važan korak u pružanju boljih prilika našim učenicima.”

Ova vrijedna donacija, koja obogaćuje školske resurse, znatno će doprinijeti tehničkim sposobnostima učenika OŠ Posavski Bregi te ih pripremiti za uspjeh na lokalnim i nacionalnim natjecanjima u tehničkim disciplinama.