07.02.2024.

Ivanić-Grad i partneri pokreću projekt za pomoć starijim i potrebitim -“Zaželi jednakost za sve!”

Ivanić-Grad, zajedno s općinama Križ i Kloštar Ivanić, ulazi u novu fazu projekta ‘Zaželi’ s velikim entuzijazmom, nakon uspješno realizirane prve faze. Ovom prilikom grad Ivanić Grad nastavlja snažno pokazivati svoje bogato iskustvo u provođenju socijalnih inicijativa kroz partnerstvo s lokalnim općinama.

Veseli nas što smo u ovom drugom dijelu projekta “Zaželi” uspjeli zajedno s općinama Križ i Kloštar Ivanić kao partneri,” izjavio je gradonačelnik Javor Bojan Leš, naglašavajući kako je projekt u početku nailazio na određeni otpor, ali se brzo pokazao kao izuzetno koristan za lokalnu zajednicu. Inicijativa je prvotno pokrenuta s ciljem pružanja pomoći i podrške starijim osobama te onima u potrebi, a sada se nastavlja s dodatnim sredstvima i proširenim opsegom djelovanja.

Projekt “Zaželi jednakost za sve” trenutno obuhvaća 54 korisnika iz Ivanić Grada, s ukupno 96 korisnika (54 Ivanić-Grad, 18 Kloštar Ivanić i 24 Križ) uključenih u program zajedno s partnerima. Osim toga, kroz projekt će se zaposliti ukupno 17 osoba (9 Ivanić-Grad, 3 Kloštar Ivanić i 4 Križ) koje će se brinuti o korisnicima, pružajući im neophodnu skrb i podršku u svakodnevnom životu.

Zahvaljujući uspješnom povlačenju sredstava iz europskih fondova, projekt je vrijedan gotovo 800.000 eura i planiran je za sljedeće tri godine. Osim što će pružiti neprocjenjivu pomoć starijim osobama starijim od 65 godina i onima u potrebi, projekt također doprinosi jačanju lokalne zajednice i socijalnoj inkluziji.

Gradonačelnik Ivanić Grada, Javor Bojan Leš, ponosno ističe sposobnost grada da osigura financiranje iz EU fondova, pokazujući predanost i učinkovitost u realizaciji projekata koji imaju stvaran utjecaj na živote ljudi. “Zaželi jednakost za sve” projekt je primjer kako suradnja i zajednički trud mogu rezultirati konkretnim poboljšanjima za najranjivije skupine u društvu, naglašavajući važnost solidarnosti i međusobne podrške.

Osim gradonačelnika Leša na prvom radnom sastanku sudjelovali su načelnik Općine Križ Marko Magdić, u pratnji općinske koordinatorice projekta Marije Vuksan, Katarina Salopek koordinatorica projekta za Općinu Kloštar Ivanić i Sanja Mahovlić Vučinić direktorica Razvojne agencije “Igra” Ivanić-Grad .

Grad Ivanić-Grad će u narednom razdoblju, na svojim internetskim stranicama i putem drugih kanala obavještavanja, informirati zainteresirane korisnike i pružatelje usluga o načinu izražavanja interesa za sudjelovanje u Projektu.

Osnovne informacije o projektu “Zaželi jednakost za sve”

Cilj Projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 96 osoba starijih od 65 godina i odraslih osobama s invaliditetom što će pridonijeti njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Glavna projektna aktivnost pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština uključuje zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine, praćenje i kontrola izvršenih usluga, nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, komunikacija i vidljivost, upravljanje projektom i administracija i provedba radionica na temu podizanja svijesti za suzbijanje svih oblika diskriminacije.

Z.O.

Vidljivost _Zaželi Jednakost Za Sve!