15.04.2024.

U sklopu projekta aglomeracije asfaltirana Zajčićeva ulica, ubrzo kreće i Ulica Stjepana Gregorka

U sklopu sveobuhvatnog Projekta Razvoja Vodnokomunalne Infrastrukture Aglomeracije Ivanić-Grad, danas je Zajčićeva ulica postala prva u nizu koja je prošla kroz intenzivne radove i dobila potpuno novi sloj asfalta, nakon temeljitih aktivnosti izgradnje kanalizacije i odvodnje.

Ovaj projekt, koji obuhvaća izgradnju čak 71 kilometra novog i sanaciju 5,4 kilometra postojećeg sustava javne odvodnje, uz izgradnju 3 kišna preljeva, 4 retencijska bazena, 19 crpnih stanica i 1.769 priprema za ključne priključke, predstavlja značajan korak u unapređenju infrastrukture ovog područja. Vrijednost projekta premašuje iznos od 49 milijuna eura.

Nastavak radova na uređenju ulica očekuje se u skorijoj budućnosti, posebno na lokacijama gdje su već izgrađeni kanalizacijski sustavi. Tako je današnjeg datuma, 15. travnja 2024., tvrtka Kapitel d.o.o., izvođač radova, uvedena u radove izgradnje nogostupa i izgradnje i proširenja postojeće ceste u Ulici Stjepana Gregorka.

Nakon uspješno izvedenih radova na kanalizaciji i testiranja nepropusnosti cijevi u dužini od 1300 metara, stvoreni su preduvjeti za početak radova na nogostupu i prometnici. Grad Ivanić-Grad financira proširenje kolnika i izgradnju nogostupa, čija je vrijednost 1.477.910,00 eura.

Prva faza radova obuhvaća izgradnju cijevnog propusta za odvodnju oborinskih voda u rijeku Lonju, nakon čega će se izvoditi sustav oborinske odvodnje duž nogostupa i prometnice. Slijedi ugradnja tamponskog sloja od kamenih materijala i postavljanje rubnjaka. U posljednjoj fazi radova planirana je ugradnja asfalta u dva sloja, s očekivanim završetkom do kraja ove kalendarske godine.

Trenutno je u tijeku i postupak javne nabave za izvođenje preostalog dijela ceste i nogostupa u Hercegovačkoj ulici, što će rezultirati potpunim preobražajem naselja Lonja, unoseći novi izgled koji će biti na zadovoljstvo svih građana.