08.09.2023.

Otvoreni razgovor s građanima: Transparentnost i budući planovi Ivanić-Grada

U maloj dvorani Doma kulture u Ivanić-Gradu jučer je održana informativna tribina pod nazivom “Otvoreni razgovor s građanima”. Tribina, koju je osobno vodio gradonačelnik Javor Bojan Leš, imala je za cilj pružiti građanima uvid u trenutačne i buduće gradske projekte te promicati transparentnost u radu lokalne samouprave.

Gradonačelnik Leš predstavio je niz projekata, od onih koji su već uspješno provedeni do onih koji su trenutačno u tijeku realizacije. Istaknuo je i planirane projekte za razdoblje od 2023. do 2028. godine. Uz sve navedene projekte, poseban osvrt dao je na one sufinancirane od strane EU, čija ukupna vrijednost iznosi impresivnih 534.423.654,00 kuna.

Nakon njegove detaljne prezentacije, uslijedila je rasprava u kojoj su građani imali priliku aktivno sudjelovati. Jedna od ključnih tema koja je pobudila veliki interes bila je obnova Osnovne škole Đure Deželića, čiji je krov potpuno uništen u srpanjskoj oluji. Građani su postavljali pitanja, davali prijedloge te iznosili svoje kritike i mišljenja vezane za predstavljene projekte, uključujući i planove za školu.

Gradonačelnik Leš pokazao je otvorenost za mišljenje građana, naglašavajući važnost njihove uloge u razvoju grada.