21.09.2023.

Održano javno izlaganje o izmjenama prostornog plana

U maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu jučer je predstavljen prijedlog izmjena prostornog plana uređenja grada. Organizator izlaganja bio je gradski Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu.

Dražen Hlad, pročelnik navedenog Upravnog odjela, naglasio je glavni cilj izmjena – revizija građevinskih i neizgrađenih zona za komunalno gospodarstvo. “Kvalitetna uređenost ovih zona predstavlja preduvjet za visoku kvalitetu stanovanja i otvaranje novih stambenih područja,” istaknuo je.

Građani aktivno sudjeluju u raspravi
Od početka javne rasprave, primljeno je više od 70 zahtjeva za izmjenu. Pročelnik Hlad je potvrdio: “Primjedbe građana su nam od velike važnosti i trenutno ih pažljivo razmatramo.”

Danas će biti predstavljene predložene izmjene, no građani još uvijek imaju priliku do 2. listopada iznijeti dodatne prijedloge. Detalji javne rasprave dostupni su na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

“Svi prijedlozi koji dobiju odobrenje Županijskog zavoda za prostorno planiranje bit će upućeni na raspravu Gradskom vijeću. Nakon sveobuhvatne analize, očekujemo da će konačne odluke o izmjenama i dopunama plana biti donesene te da ćemo do početka prosinca imati ažuriran prostorni plan,” zaključio je Hlad.