28.09.2023.

Ivanić-Grad obilježio Svjetski dan turizma: Uručene nagrade “Naš cvjetni Ivanić 2023”

Svjetski dan turizma ove godine dobio je poseban sjaj u Ivanić-Gradu, gdje je organiziran skup u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, događaj je bio platforma za dijalog, refleksiju i zajedničko planiranje budućnosti turizma u regiji.

Današnji skup prvi je takve vrste i pruža nam priliku da se okupimo, podijelimo iskustva i ideje te zajednički kreiramo viziju budućeg turističkog razvoja grada, posebno uoči 19. Bučijade, naše najveće turističke manifestacije“, rekla je direktorica gradske turističke zajednice, Ana Gašparović.

Skupu su prisustvovali predstavnici različitih sektora, uključujući iznajmljivače, ugostitelje, sportaše i poljoprivrednike. Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Ivanić-Grad je ostvario značajan uspjeh, dosegnuvši peto mjesto u županiji po broju dolazaka turista, čime je nadmašio neke tradicionalno popularne destinacije. Važnost održivog turizma i inovativnih sadržaja ključni su faktori za privlačenje posjetitelja,” istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Ivanić-Grad je grad s nevjerojatnim turističkim potencijalom koji još uvijek nije u potpunosti iskorišten. Pred nama je zadatak da transformiramo i unaprijedimo ovu predivnu destinaciju, ističući i promovirajući sve ono što naš grad čini jedinstvenim i atraktivnim za posjetitelje,” izjavio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Osim strateških rasprava i dijaloga, događaj je obogatila ceremonija dodjele nagrada “Naš cvjetni Ivanić 2023”. Ema Prejel odnijela je pobjedu za najljepši cvjetni detalj, MATO EL-D je istaknut za uređenje okoliša poslovnog objekta, dok su Sonja Cicak, Marina Kantura i Goran Abramović nagrađeni za prekrasne okućnice.

Događaj nije bio samo slavlje, već i forum za konstruktivan dijalog, koji je naglasio značaj sinergije i suradnje među sektorima. Ivanić-Grad je, kroz kombinaciju održivog razvoja, inovacija i zajedničkog rada, izrazio svoju namjeru da se pozicionira kao prepoznatljiv i nezaobilazan entitet na turističkoj karti Hrvatske.

Kako se grad priprema za nadolazeću Bučijadu i druge turističke inicijative, očekuje se da će dijalog i suradnja, započeti tijekom ovog skupa, donijeti održive i inovativne rezultate za Ivanić-Grad i širu zajednicu.