25.05.2023.

Mladi inovatori, učenici i studenti, predstavili svoje ideje i kreativnost

U Ivanić-Gradu se 24. i 25 svibnja održava osma po redu izložba inovacija pod nazivom “I3G”. Organizirana u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, ova izložba je okupila nadarene učenike, studente i inovativne poduzetnike iz cijele Hrvatske. Predstavljeno je gotovo stotinu inovacija koje su obuhvatile različite područja, poput pametnih strunjača, iBar Tendera, pametnih utičnica te modela kanadera.

Ove godine poseban naglasak bio je stavljen na inovacije koje su predstavili učenici osnovnih i srednjih škola, ali su također sudjelovali i studenti te gospodarstvenici. Ova raznolikost sudionika svjedoči o širini i raznolikosti inovativnog duha u Hrvatskoj te o važnosti poticanja kreativnosti i inovacija od najmlađih do najstarijih.

Izložba inovacija “I3G” pokrenuta je 2014. godine s ciljem promoviranja inovativnog razmišljanja i pristupa u razvoju novih proizvoda. Tijekom godina, ova izložba je postala središnjim mjestom okupljanja mladih i inovativnih osoba koje dijele ljubav prema tehničkoj kulturi, inovacijama i poduzetništvu, te neprestano teže novim znanjima i uspjesima.

Danas sam s ponosom prisustvovao izložbi inovacija ‘I3G’ u našem predivnom gradu. Ova izložba predstavlja sjajnu priliku za mlade inovatore da pokažu svoje ideje i kreativnost te da se povežu s drugim stručnjacima i mentorima. Impresioniran sam talentom i predanošću mladih ljudi koji su ovdje predstavili svoje inovacije.

Kao gradonačelnik, podržavam i potičem inovativnost u našoj zajednici. Smatram da su inovacije ključne za napredak našeg društva i gospodarstva. Ova izložba pruža platformu za promociju ideja, ali i za razmjenu znanja i iskustava među inovatorima, učenicima, studentima i poduzetnicima.

Također, želim iskoristiti ovu priliku da čestitam svim sudionicima na njihovim dostignućima. Njihova strast i predanost inspiriraju nas sve i potiču nas da stvaramo poticajno okruženje za razvoj inovacija. Grad Ivanić-Grad će i dalje podržavati ovakve događaje i nastaviti ulagati u obrazovanje i razvoj mladih talenata.” rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš

Organizator izložbe, Josip Kožar, istaknuo je važnost povezivanja učenika i mladih kako bi se informirali, umrežili i donijeli odluke o daljnjem obrazovanju. Na “I3G” izložbi, sudionici su imali priliku uspostaviti kontakt s fakultetima, srednjim školama, ali i s drugim inovatorima i poduzetnicima. Ovaj događaj stvara most između teorije i prakse te potiče mlade na daljnje usavršavanje i ostvarenje njihovih inovativnih ideja.

Izložba inovacija “I3G” otvorena je danas i trajat će do sutra, 25. svibnja, u hotelu Sport u Ivanić-Gradu. Posjetitelji imaju priliku svjedočiti inspirativnim idejama i upoznati se s talentiranim mladim inovatorima koji svojim radom pridonose napretku Hrvatske i zajednice u cjelini.