01.03.2023.

[VIDEO] Predstavnici Ivanić-Grada, Kloštra i Križa potpisali sporazum o projektnoj suradnji na području turizma

Danas je u Gradskoj vijećnici Ivanić-Grada održano potpisivanje Sporazuma o projektnoj suradnji na području turizma između Grada Ivanić-Grada i susjednih općina Kloštar Ivanić i Križ. Sporazum su potpisali gradonačelnik Javor Bojan Leš te načelnici Željko Filipović i Marko Magdić.

Cilj ovog Sporazuma je objedinjavanje područja djelovanja te suradnja na turističkim projektima od značaja za cijelo ovo područje koje pokriva istok Zagrebačke županije. Iako susjedne općine nemaju turističke zajednice, ovim Sporazumom se obvezuju surađivati na projektima vezanim za kulturni i vjerski turizam, prirodnu baštinu, outdoor turizam i poboljšanje smještaja na ovom području te će se, osim navedenog, ovim Sporazumom lakše prijavljivati na natječaje i pozive za povlačenje sredstava za razvoj turističkih projekata.

Ovim Sporazumom će se potaknuti razvoj turizma na ovom području te se očekuje povećanje turističke ponude i broja turista koji će posjetiti ovo područje. Također, ova suradnja će doprinijeti boljoj prepoznatljivosti ovog kraja te stvaranju preduvjeta za daljnji razvoj gospodarstva.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš izjavio je da je ovo veliki korak za razvoj turizma na ovom području te da je siguran kako će suradnja sa susjednim općinama dati sjajne rezultate. Načelnici Željko Filipović i Marko Magdić također su istaknuli važnost ove suradnje te su izrazili svoju podršku daljnjem razvoju turizma na ovom području.

Sastanku je prisustvovala i Ana Gašparović, direktorica Turističke zajednice. Ana Gašparović pozdravila je ovaj Sporazum te izrazila svoju podršku suradnji između Grada Ivanić-Grada i susjednih općina. Dodala je kako je ovo veliki korak naprijed za razvoj turizma na ovom području te kako će se zajedničkim snagama moći realizirati brojni turistički projekti.

Zoran Ožetski