24.03.2023.

Ivanić-Grad potvrđuje posvećenost sportu: dodijeljene nagrade za najbolje sportaše i sportske djelatnike u 2022.

U sportskoj dvorani Žeravinec u Ivanić-Gradu održana je tradicionalna dodjela nagrada za najbolje sportaše i sportske djelatnike u 2022. godini. Grad je i prošle godine bio izuzetno uspješan u sportskim natjecanjima s čak 20 državnih prvaka i 44 osvojene medalje.

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj istaknuo je iznimnu važnost dugoročnog ulaganja Grada u sportsku infrastrukturu kao ključnog faktora za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Ova svečana dodjela nagrada za najbolje sportaše u gradu Ivanić-Gradu otkriva nevjerojatne talente i izvanredne uspjehe u sportu. Ona također služi kao potvrda Grada da je posvećen dugoročnom razvoju sportske infrastrukture, jer smo svjesni da je to ključno za uspjeh naših sportaša. Ovaj događaj ne samo da slavi izvrsnost sportaša i sportskih djelatnika, već i potvrđuje da Ivanić-Grad nastavlja biti sinonim za sport u Hrvatskoj.” – izjavio je Cuvaj.

Titulu najbolje sportašice Ivanić-Grada treću godinu za redom osvojila je Iva Popović-Gecan iz Streljačkog kluba Ivanić. Za najboljeg sportaša proglašen je rukometaš Teo Glumac, koji je lani osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu.

Najbolja ženska ekipa je kadetski sastav ŽRK Ivanić, koji je lani osvojio naslov državnih prvakinja, dok je najbolja momčad ŠNM NK Naftaš Ivanić, koji je lani osvojio naslov prvaka Jedinstvene županijske lige i plasman u 4. NL.

Za najboljeg trenera proglašen je Igor Gajski, zlatni trener ivanićkih rukometašica, dok je Kickboxing klub Ivanić-Grad proglašen najboljim klubom u protekloj 2022. godini.

Među istaknutim sportskim djelatnicima, Brončane plakete ove su godine primile Sanja Levak Mažić i Ana Grgić, Iveta Jukić primila je srebrnu, a Tomislav Đura zlatnu plaketu. Po prvi put ove godine dodijeljena je nagrada za životno djelo koju je primio dugogodišnji sportski djelatnik Željko Duh.

“Dugogodišnji sportski djelatnik Željko Duh dobio nagradu za životno djelo”

Željko Duh se streljaštvom počeo baviti još davne 1967. godine i od tada nije prestao aktivno sudjelovati u tom sportu. Nakon deset godina aktivnih natjecanja, postaje trener u Streljačkom klubu „Ivanić“, koji pod njegovim vodstvom ostvaruje sjajne rezultate u Hrvatskoj, bivšoj Jugoslaviji, Europi i svijetu. Klub je postao prvak bivše Jugoslavije 1983. godine u Beogradu. Željko je, tijekom svoje bogate karijere kao natjecatelj i trener, nastupao 23 puta za hrvatsku reprezentaciju i osvojio tri medalje na Svjetskom i Europskom prvenstvu. Također, dobio je i zlatnu plaketu svjetske samostrelske organizacije IAU kao priznanje za njegovo promicanje razvoja samostrela u svijetu. U svom gradu je čak dvanaest puta proglašen sportašem godine, te tri puta trenerom godine, a obučio je više od trideset generacija strijelaca.

“Ivanić-Grad ima novu generaciju sjajnih sportaša: Upoznajte najbolje u različitim kategorijama”

Sportske nade Ivanić-Grada su; Bernarda Herceg, Marko Octenjak,Tina Oković, Dino Brlek, Sara Galić, Matej Kruljac, Anja Lisjak, Ivo Ivaković, Petra Bekić i Ivor Krnić.

Najbolji sportaši do 12 godina su; Dina Radošević, Erik Ivić, Tonka Rigo i Mihael Matijašić. Najbolji sportaši do 15 godina su; Tina Petrović, Patrik Presečan, Marija Lovrić i Nicola Bobić. Najbolji sportaši do 18 godina su; Barbara Bunjevac, Borna Grmuša, Monika Sikaček i Petar Klarić.

Najbolji sportaši osnovnih škola su; Lara Šipura, Marko Octenjak, Mateja Šuber, Matija Dončić, Dora Valentić, Gabrijel Leš, Lucija Ilić i Nicola Bobić. Najbolji sportaši Srednje škole Ivana Šveara su; Paula Lešković i Ivano Hodžić Mehić, dok su Marija Kardum i David Čuni najbolji sportaši Veleučilišta Ivanić-Grad.

Zoran Ožetski