08.03.2023.

[VIDEO] Dan otvorenih vrata za buduće studente i zainteresirane građane

Danas je na Veleučilištu Ivanić-Grad organiziran Dan otvorenih vrata s ciljem jačanja veza s lokalnom zajednicom. Kroz niz aktivnosti, uključujući obilazak studentske službe, učionica, praktikuma i drugih prostorija, radionica za učenike završnih razreda srednjih škola, razgovor sa studentima o njihovom iskustvu studiranja te predavanja za učenike nižih razreda osnovnih škola, Veleučilište je nastojalo predstaviti svoju ponudu i prednosti studiranja u Ivanić-Gradu.

Dekan Veleučilišta Ivanić-Grad, dr. sc. Mile Marinčić, izjavio je kako je cilj ovog događaja bio približiti veleučilište široj javnosti. “Ovo je prilika da se naši potencijalni studenti i njihovi roditelji upoznaju s našim prostorima, profesorima i studijskim programima te da dobiju sve informacije koje ih zanimaju. Želimo im pokazati kako radimo i što radimo”, rekao je dekan Marinčić.

Veleučilište Ivanić-Grad svoju priču u visokom obrazovanju započelo je s akademskom godinom 2018./2019. kao Visoka škola Ivanić-Grad, da bi od listopada prošle godine zakonskom odredbom resornog ministarstva postalo Veleučilište na kojem studenti mogu studirati su; prije diplomski studij fizioterapije, diplomski studij fizioterapije i studij sestrinstva koji će krenuti od ove jeseni.

“Daljnji razvoj Ivanić-Grada: Gradonačelnik ističe važnost Veleučilišta za unaprjeđenje lječilišta i specijalne bolnice Naftalan”

Gradonačelnik Javor Bojan Leš istaknuo je važnost Veleučilišta za razvoj lokalne zajednice te naglasio kako se kao osnivači Veleučilišta trude osigurati adekvatne uvjete za njegovo funkcioniranje. U tom kontekstu, Leš je spomenuo kako su od Zagrebačke županije na poklon dobili jedno krilo Učeničkog doma, te da će radovi na uređenju prizemlja i krovišta kreću ove godine. To će Veleučilištu omogućiti da dobije nove predavaonice, učionice i ostale sadržaje potrebne za daljnji rad.

U nastavku gradonačelnik je naglasio da taj projekt ima veliki potencijal za daljnji razvoj, posebno s obzirom na činjenicu da Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad raspolažu velikim resursima u tom dijelu, kao što su lječilište i specijalna bolnica Naftalan. Visokoobrazovani stručnjaci s Veleučilišta mogli bi doprinijeti daljnjem razvoju i unaprjeđenju ovog važnog zdravstvenog centra.

Dekan dr. sc. Mile Marinčić također je izrazio svoje zadovoljstvo uspješno organiziranim Danom otvorenih vrata te naglasio važnost povezivanja s lokalnom zajednicom:

“Drago mi je vidjeti da je interes za naše Veleučilište toliko velik, a mi smo spremni odgovoriti na sva pitanja i pomoći mladima u njihovom odabiru karijere. Ovaj događaj je prilika da se pokaže što sve naše Veleučilište može ponuditi i kako smo se razvili u samo nekoliko godina postojanja.”

Uz to, dekan Marinčić je istaknuo da su planovi Veleučilišta usmjereni prema proširenju studijskih programa i jačanju suradnje s poslodavcima u regiji kako bi studentima pružili što bolje uvjete za stjecanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za tržište rada.

Zoran Ožetski