16.06.2023.

Veleučilište Ivanić-Grad jača akademske veze potpisivanjem sporazuma o suradnji

U prostorijama vijećnice Veleučilišta Ivanić-Grad jučer, 15. lipnja 2023., održano je svečano potpisivanje dva nova sporazuma o suradnji. Prisutni su bili ugledni predstavnici veleučilišta koji su izrazili zadovoljstvo zbog ovog važnog koraka prema jačanju suradnje među obrazovnim institucijama.

Prvi sporazum potpisan je između dekana Veleučilišta Ivanić-Grad, doc. dr. sc. Mile Marinčića, prof. struč. stud., i dekana Međimurskog veleučilišta, doc. dr. sc. socio. Igora Klopotana, v. pred. Nakon toga, dekan Marinčić potpisao je i sporazum s predstavnikom Istarskog veleučilišta, glavnim tajnikom Ivanom Beletićem Tatićem, mag. iur. Gospodin Beletić Tatić prenio je dekanu Marinčiću srdačne pozdrave od dekana dr. sc. socio. Daglasa Korace, v. pred.

Potpisivanju sporazuma nazočila je i ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot u Popovači, primarijus Marina Kovač, dr. med., koja je također izrazila podršku ovoj važnoj suradnji. Svi sudionici istaknuli su koliko je važno potpisivanje ovakvih sporazuma o suradnji, ali istaknuli su i potrebu njihove praktične primjene. Sporazumi imaju široku primjenu u različitim područjima djelovanja veleučilišta, koji svakodnevno rade na:

1. Uključivanju članova povjerenstva za izbore u zvanja, u skladu s relevantnim zakonskim odredbama. Povjerenstva moraju uključivati članove iz drugih institucija kako bi osigurala objektivnost u procesu izbora.
2. Sudjelovanju zaposlenika i znanstvenika u nastavnom procesu Veleučilišta, prema njihovim kompetencijama i potrebama.
3.Provodnji znanstvenih i stručnih istraživanja u područjima od zajedničkog interesa.
4.Osmišljavanju, prijavi i realizaciji zajedničkih znanstvenih i stručnih projekata.
5.Izdavanju nastavne, znanstvene i stručne literature koja proizlazi iz suradnje.
6.Objavljivanju stručnih i znanstvenih radova koji su rezultat ove suradnje.
7.Organizaciji zajedničkih znanstvenih i stručnih skupova radi razmjene znanja i ideja.

 

Isto tako, istog dana na Veleučilištu Ivanić-Grad primljeni su i djelatnici Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači koji će postati suradnici Veleučilišta na studijskom programu stručnog prijediplomskog studija Sestrinstvo. Oni su sudjelovali u radnom dijelu vezanom uz nastavu zajedno s pročelnikom studija Sestrinstvo, kolegom Alenom Brečekom, mag. med. techn., pred.

Nakon potpisivanja sporazuma i edukativnog dijela za suradnike u Popovači, svi sudionici posjetili su Specijalnu bolnicu Naftalan, gdje ih je glavna fizioterapeutkinja bolnice, kolegica Maja Baotić, bacc. physioth., upoznala s radom bolnice Naftalan. Također, gosti su posjetili Učenički dom u Ivanić-Gradu, koji se trenutno intenzivno uređuje kako bi zadovoljio potrebe Veleučilišta Ivanić-Grad već od listopada 2023. godine.

Susret je završen prigodnim domjenkom koji je bio popraćen otvorenim i srdačnim razgovorom te razmjenom mišljenja. Ovaj događaj svjedoči o snažnoj predanosti institucija visokog obrazovanja u postizanju zajedničkih ciljeva i jačanju suradnje u akademskom svijetu.