29.09.2022.

Nastavak gradske šetnica stiže do potoka Žeravinec

Dosadašnja izgrađena šetnica uz rijeku Lonju koja se odvijala u tri faze u duljini 1600 metara, već je pokazala svoj pješački i biciklistički potencijal koji naši građani koriste na dnevnoj bazi, a uz rekreativnu, ima i namjenu povezivanja sadržaja Sportskog parka Zelenjak i Specijalne bolnice Naftalan sa starom gradskom jezgrom.

Grad Ivanić-Grad posljednje dvije godine intenzivno radi na njezinom nastavku koji za krajnji cilj ima povezivanje centra grada i sportskog parka Zelenjak s drugim najvećim sportskim objektom u gradu – dvoranom Žeravinec.

Upravo ovih dana su započeli radovi i na četvrtoj fazi izgradnje šetnice koja uključuje 202 metra od Savke ulice južno te 668 metara od „plinskog mosta“ uz SB Naftalan do ušća potoka Žeravinec u rijeku Lonju kod naselja Lonja čime se građanima otvara jedan novi pogled na naš grad koji je do sada bio nepristupačan.

Preostaje nam najzahtjevniji potez koji će se protezati samim koritom potoka Žeravinec sve do dvorane čime će se postići bolja povezanost novog podcentra Žeravinec sa samim centrom grada te bolja povezanost potokom razdvojenog sjevernog i južnog dijela grada što će zasigurno pozitivno utjecati na daljnji razvoj i urbanizaciju grada.

Ukupna vrijednost trenutnih radova iznosi 5.119.888,00 kuna dok su sredstva osigurana iz Hrvatskih voda i dijela gradskog proračuna.

Predviđeni rok izvođenja radova je prvi kvartal 2023. godine.