17.11.2022.

U Ivanić-Gradu obilježen Međunarodni je dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

17. studeni Međunarodni je dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Cilj obilježavanja ovog dana je usmjeravanje pažnje na globalni problem prijevremenog rođenja, tj. rođenja djeteta prije 37. tjedna trudnoće.

Ljubičasta boja je boja Palčića, a predstavlja osjetljivost i iznimnost, pa je upravo zbog toga na taj dan sve u ljubičastim tonovima, od odjeće do balona i osvjetljenja.
U Ivanić-Gradu se ovaj dan obilježava već 6. godinu zaredom na inicijativu Vlatke Richter i Petre Liber. Mjesto obilježavanja je ove godine bio Mali trg u centru grada gdje je bio postavljen štand s promo materijalom “Palčič gore”. Zahvaljujući gradu koji svake godine podržava ovu inicijativu, te gospodinu Tomislavu Cuvaju, dijelili su se ljubičasti baloni i slatkiši svakome tko je posjetio štand ili bio u prolazu. Cilj okupljanja bio je da se roditelji Palčića mogu podružiti, razgovarati i razmjeniti svoja iskustva, dok su djeca crtala i bojala pripremljene bojanke u kutku za djecu.

Bilo je ovo jedno lijepo i edukativno druženje uz razmjenu puno različitih iskustava i priča. Štand su posjetili i veliki i mali Palčiči, samostalno ili s roditeljima. Hvala svima koji pridonijeli obilježavanju dana onih najmanjih i najhrabrijih!