06.05.2022.

Svečanost sporta u Ivanić-Gradu: Proglašeni najbolji u 2021. godini

Gradska zajednica sportskih udruga Ivanić-Grad na tradicionalnoj priredbi u Dvorani Žeravinec proglasila je najbolje sportaše, sportske djelatnike i kolektive za 2021. godinu.

Tajnik Zajednice Igor Mužina napomenuo je kako prošla godina i nije bila baš “vesela”, no bez obzira na to sportaši su uspjeli u svojim nastojanjima da pokažu ono najbolje od sebe.

-Nekad smo mogli raditi, nekad uopće nismo mogli trenirati. No, našli smo mogućnosti i načina da nekako provodimo svoje aktivnosti. Uspjeli smo svi zajedno nekako prebroditi to razdoblje i sačuvati da nam sport u gradu živi. Nije samo da smo ga očuvali, već smo postigli i iznimne rezultate. Ove godine postižemo još i bolje rezultate, to je zasigurno temelj rada koji nas je krasio- kazao je Mužina.

Najboljim sportašima u ime grada čestitku je uputio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

-Koliko god mogu pratim sport, a posljednjih nekoliko mjeseci doživjeli smo toliko lijepih sportskih trenutaka. Napokon smo opet svi zajedno u dvorani i veselim se što možemo nagraditi čestitati našim sportašima- istaknuo je Cuvaj i napomenuo kako Grad konstantno ulaže u infrastrukturu, ali i u sportske udruge.

Najbolja sportašica Ivanić-Grada za 2021. je Iva Popović-Gecan koja je dvostruka prvakinja Hrvatske u gađanju samostrelom, a isti uspjeh potpisuje i njezin klupski kolega Petar Blagec koji je najbolji sportaš.

Kadetkinje ŽRK Ivanić najbolja su ženska ekipa, dok su najboljom momčadi proglašeni juniori Streljačkog kluba Ivanić, koji je i najbolji klub Ivanić-Grada za proteklu godinu. Iz streljačkog kluba dolazi i najbolji trener – Željko Duh.

Brončanim plaketama nagrađeni su Zoran Marčinković, Hrvoje Škrinjar i Jurica Drempetić, Ana Dokmanić je primila srebrnu plaketu, a Krešimir Krnjević zlatnu.

Najboljom sportašima mlađe mladeži proglašeni su Dora Valentić i Patrik Presečan, dok su najbolji sportaši starije mladeži Barbara Bunjevac i Borna Grmuša u individualnim sportovima, dok su najbolji u kolektivnim sportovima Margita Češković i Tin Acinger.

Sportskim nadama proglašeni su; Domagoj Jagar, Maja Marenić, Marko Vlahek, Gabrijel Leš, Franko Kirin, Mateja Čorak, Lukas Blažinović, Vanja Valentić, Lucija Kirin i Hana Jelovčan. Osim toga nagrađeni su i najbolji sportaši i sportašice osnovnih škola na području grada, kao i Srednje škole Ivana Šveara.