26.05.2022.

Dječji vrtić Ivanić Grad proslavio svoj 70.-ti rođendan

Svečanom priredbom u Velikoj dvorani POU Dječji vrtić Ivanić Grad jučer je proslavio svoj 70.-ti rođendan.

Mnogobrojnu publiku uvodno je pozdravila ravnateljica vrtića Marina Čalušić, nakon čega je slijedila prezentacija s presjekom rada vrtića tijekom godina – od 1952. godine kada je osnovano Zabavište do danas kada vrtić broji 500-tinjak djece polaznika u 22-e skupine.

Polaznici skupina Srećice, Bumblebees i kraćeg programa folklora pripremili su zanimljiv scenski program, kojim su zaslužili gromoglasan pljesak roditelja, te djedova i baka, ali i bivših i sadašnjih zaposlenika vrtića, gostiju iz DV Proljeće i Križić Kružić, te predstavnika firmi i gradskih institucija.

Svojim dolaskom svečanost su uveličali gradonačelnik Javor Bojan Leš i njegov zamjenik Tomislav Cuvaj. Gradonačelnik je svim djelatnicima i vrtićancima čestitao rođendan, te istaknuo kako je vrtić najveći korisnik gradskog proračuna - ove je godine za njegov rad predviđeno izdvajanje u iznosu 14 i pol milijuna kuna. U tijeku je proširenje objekta Livada na Žeravincu, gdje bi radovi trebali biti gotovi do početka nove pedagoške godine, a započelo je i projektiranje novog vrtića u kojem bi bilo smješteno 10 skupina djece. Procijenjena vrijednost projekta je oko 25 milijuna kuna, od kojih oko 15 milijuna Grad planira ostvariti iz fondova EU, dok će ostatak podmiriti izdvajanjem iz vlastitog proračuna. Proširenjem postojećeg i izgradnjom novog objekta, planirano povećanje kapaciteta je za 250 djece.

Povodom obilježavanja 70 godina rada polaznici vrtića pripremili su i izložbu likovnih radova na temu "Zašto volim vrtić?", koju su posjetitelji mogli pogledati jučer u galerijskom prostoru POU.