11.03.2022.

Gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš obišao mjesne odbore

Gradonačelnik Grada Ivanić- Grada Javor Bojan Leš danas je sa svojim zamjenikom Tomislavom Cuvajem i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu Draženom Hladom obišao mjesne odbore u čije će društvene domove u ovoj godini biti uložena sredstva za obnovu.

U društvenom domu u Trebovcu predviđena je obnova dijela krovišta, unutrašnje uređenje potkrovlja i proširenje skladišnog prostora.

Na vatrogasnom domu u Deanovcu u planu je promjena krovišta, fasade i dijela stolarije.

U društvenom domu u Dubrovčaku Lijevom u planu su, između ostalog, unutrašnji radovi na keramici i proširenje garaže za smještaj čamca Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Također, u Dubrovčaku Lijevom već su započeli pripremni radovi za rekonstrukciju igrališta financiranu sredstvima LAG-a Moslavina. Djelatnici Elektre danas su premjestili gnijezdo rode sa zgrade kraj igrališta koja je predviđena za rušenje na novi stup, dok će objekt iza Društvenog doma biti prenamijenjen u gradsku arhivu.

Nakon društvenih domova delegacija je obišla i trenutno dva najveća gradska gradilišta kod Dječjeg vrtića Žeravinec i Osnovne škole u Graberju Ivaničkom.

Krajem siječnja započeli su radovi na proširenju objekta Dječjeg vrtića Ivanić- Grad na Žeravnicu kojim će objekt Livada biti osiguran prostor za dvije dodatne odgojne skupine. Predviđeni završetak radova je do kraja sedmog mjeseca ove godine.

Uz manje poteškoće napreduje i izgradnja školske sportske dvorane u Graberju Ivaničkom. Prema planu, radovi bi trebali biti privedeni kraju do rujna kako bi učenici Osnovne škole Josipa Badalića iduće školske godine po prvi puta nastavu tjelesnog odgoja imali u adekvatnom prostoru.

Siniša Klasić / Obiteljski radio Ivanić

Foto: Zoran Ožetski