24.01.2022.

Obavijest o financiranju najamnine zbog potresa

U tijeku prijave Ministarstvu za financiranje najma zamjenskoga smještaja za stradale u potresu.

Građani koji još uvijek nisu riješili svoj zamjenski smještaj, a objekti su im stradali u potresu, uz uvjet da su objekti u kojima su stanovali označeni crvenom naljepnicom, te udovoljavaju drugim uvjetima Javnoga poziva kojega je Ministarstvo raspisalo 8. siječnja 2022. godine, mogu se prijaviti za financiranje najma najkasnije do 17. lipnja 2022. godine.

Također, na Javni poziv mogu se odazvati vlasnici stanova koji žele stanove u svojemu vlasništvu dati u najam osobama kojima se odobri financiranje najma zbog potresa.

Zahtjevi se podnose neposredno ili putem pošte na adresu: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine,Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb.

Rok za podnošenje zahtjeva je 17. lipnja 2022. godine.

Građani se u slučaju bilo kakvih pitanja mogu obratiti, svakim radnim danom od 8:30 do 12:30 sati, na telefon: 01/6448-900 ili putem e-pošte: financiranje.najamnine@mpgi.hr.

Tekst Javnoga poziva, Uputa o načinu provedbe Odluke Vlade RH, kao i potrebni obrasci za prijavu mogu se preuzeti u privitku ove obavijesti.

PREUZMITE DOKUMENTE: