14.01.2022.

Radovi na garaži DVD-a Donji Šarampov privode se kraju, tijekom godine dolazi i novo navalno vozilo

Investicija izgradnje garaže vrijedna je oko 150 tisuća kuna pri čemu je Grad osigurao 90 tisuća, Mjesni odbor 20 tisuća, a DVD i Vatrogasna zajednica 40 tisuća kuna

Grad i njegovo vodstvo konstantno osluškuje potrebe svojih mjesnih odbora i udruga, tako da je i dugogodišnja želja DVD-a Donji Šarampov da se uz Vatrogasni dom izgradi garaža uslišena, te su u tijeku radovi, koje je u nazočnosti vodstva društva predsjednika Siniše Kuneka, zapovjednika Igora Cepetića i predsjednika Vatrogasne zajednica Grada Ivanić-Grada Darija Kezerića obišao i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-Drago mi je što imamo izuzetno dobru suradnju s našom Vatrogasnom zajednicom, DVD-ovima i Javnom vatrogasnom postrojbom. Nakon što smo prošle godine značajna sredstva uložili u izgradnju novog objekta DVD-a Šumećani, u grijanje DVD-a Breška Greda te u grijanje u Posavskim Bregima, na red je došlo i ulaganje u Donjem Šarampovu- istaknuo je gradonačelnik, kojeg raduje što radovi dobro napreduju i što su na ovom projektu uz Grad svoj obol realizaciji dali i Mjesni odbor te DVD i Vatrogasna zajednica.

-Vatrogastvo je jedan od najznačajnijih segmenata našeg grada, a i povijesno gledano korijeni vatrogastva potječu iz Ivanić-Grada. Izuzetno mi je drago što se ta tradicija njeguje u našim ruralnim, kao i gradskim područjima. Za vatrogastvo uvijek imamo posebno sluha i veselim se daljnjoj suradnji s našim vatrogasnim društvima- zaključio je Leš.

Osim nove garaže, DVD Donji Šarampov tijekom ove godine trebao bi posredstvom gradske vatrogasne Zajednice dobiti i novo navalno vozilo.

-Pomalo radimo i ne damo se ovoj koroni i besparici. Zahvaljujući Gradu i Vatrogasnoj zajednici, ali i vlastitim sredstvima napravili smo tu garažu, ali i postavili nova vrata na staru garažu. Stalno nešto radimo i stvaramo, a dolazak novog vozila pospješit će naš daljnji rad- rekao je predsjednik DVD-a Donji Šarampov Siniša Kunek.

Inače, DVD Donji Šarampov osnovan je 1954. i danas ima 80-ak članova, od kojih je 30-ak aktivnih.