03.05.2021.

Završili radovi na obnovi dvorane Srednje škole Ivan Švear

Nakon obilaska gradilišta nove dvorane u Graberju Ivanićkom, župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Ivanić-Grada, obišli su i dvoranu Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu u kojoj su završeni radovi na postavljanju novog dvoranskog parketa, novog sustava grijanja i hlađenja te su obnovljene dvoranske tribine. Investiciju vrijednu 2,9 milijuna kuna u cijelosti je financirala Zagrebačka županija.

-Ovime smo završili i treću fazu obnove ove dvorane kojoj smo nakon novog krova, vanjske stolarije i svlačionica, osigurali i novi sportski pod i tribine s čime ulaganja u ovu dvoranu iznose oko 7 milijuna kuna. Ovako uređenoj dvorani, treninzima i povratku na ‘staro normalno’ sigurno se najviše vesele učenici ove najveće polivalentne srednje škole u Zagrebačkoj županiji- rekao je župan Kožić.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš, istaknuo je kako je ovom obnovom najstarija dvorana u Ivanić-Gradu dobila na multifunkcionalnosti.

-Ovaj je objekt izgrađen sedamdesetih godina prošlog stoljeća i koji je prije ove obnove bio na rubu dozvala za odvijanje nastave. Dvorana je tražila kompletnu obnovu, te mi je izuzetno drago što u Zagrebačkoj županiji i županu Kožiću imamo odličnog partnera u svim gradskim partnerima- kazao je gradonačelnik Leš.

U ovoj dvorani nastavu tjelesne kulture uz srednjoškolce, imaju i učenici Osnovne škole Đure Deželića.

-To zajedno čini broju od oko 1000 učenika, a kad tome dodamo i 18 gradskih sportskih udruga,jasno je koliko je jedna ovakva obnova bila važna- istaknula je ravnateljica Srednje škole Ivan Švear Josipa Ilić.