02.05.2021.

Održana prva cross-country mountainbike utrka “Tour de Marča”

Jučer je održana prva cross-country mountainbike utrka Tour de Marča u organizaciji proslavljenog skijaša i sportskog entuzijasta Ivice Kostelića. Nastupila su 142 natjecatelja iz cijele Hrvatske na 24 kilometra dugačkoj stazi po makadamu i zemlji šume Marča. Stazu je osiguravala Javna vatrogasna postrojba Ivanić-Grad, a startu utrke kod šumarske kuće Jabuka prisustvovali su predstavnici Hrvatskih šuma, gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš, predstavnici gradske turističke zajednice i gradske zajednice športskih udruga koji su zajednički podržali ovaj jedinstveni sportski događaj na našem području.

U najzahtjevnijoj kategoriji Epic, nakon dva odvezena kruga najbrži je bio Slovenac Gregor Sikošek iz Biciklističkog kluba Novigrad s vremenom 1:53:19, što je bilo svega sekundu bolje od Frana Bošnjaka iz Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš iz Samobora.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Larisa Bošnjak, članica Šišmiša iz Samobora.

U kategoriji Sport nakon jednog kruga po Marči najbolji je bio Patrik Bogović iz Brdsko biciklističkog kluba ASI iz Varaždina koji je u još jednom napetom finišu bio brži od Patrika Bogovića, također iz Varaždina. Kod žena, Petri Klemen iz CRO MTB tima pripalo je prvo mjesto nakon 1:22:18 sekundi.

Medalje su dobili i najbolji u muškim i mix parovima Marin Deković i Tomislav Katalenić, odnosno Vedran Rapo i Barbara Horvat. Nagrade su podijelili Ivica Kostelić i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj, izrazivši na kraju zadovoljstvo uspješno održanom utrkom i najavom novih utrka po Marči u idućim godinama.