08.06.2021.

Polaganjem vremenske kapsule Ivanić-Grad proslavio 150. obljetnicu otkako ima status grada

Ove godine Ivanić-Grad slavi okruglu 150. obljetnicu otkako je dobio status grada. Tim povodom u organizaciji Grada i Udruge Prijatelji baštine, u centralnom gradskom parku zakopana je vremenska kapsula, koju će otvarati naši potomci za 50 godina. Uz dokumente i simbole ovog vremena u kapsulu je stavljen i škrlet, koji će se moći i nazdraviti prilikom otvaranja kapsule, 8. lipnja 2071. godine.

-Svake četiri godine kada su lokalni izbori imamo problema oko organizacije proslave Dana Grada, a ove godine, kada je tu covid ti su problemi još i veći. Srećom, imamo udruge koje se bave raznim tematikama, tako je i Udruga Prijatelji baštine predložila jednu originalnu ideju. Drago mi je što kao gradonačelnik mogu uvijek podržati ovakve inicijative- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš, te najavio za jesen ako će to biti moguće proslavu Danu Grada.

 

-Želim još jednom čestitati Dan našega grada i svima poručujem kako možemo biti ponosni što smo Ivančani i što živimo u ovom lijepom gradu- poručio je Leš.

Uz polaganje kapsule, u Muzeju Ivanić-Grada, svi okupljeni mogli su razgledati izložbu, čiji su sadržaj su stvorili upravo sami građani Ivanić-Grada.