20.01.2021.

Ivanić-Grad među 4 grada koji su i u 2019. za vatrogasce izdvajali preko 10 posto proračuna

Uz financiranje redovnih aktivnosti ivanićgradskih vatrogasaca konstantno se ulaže u njihovo opremanje, osposobljavanje te nabavu vozila.

Najveća izdavanja sredstava iz grada bila su za potrebe funkcioniranja Javne vatrogasne postrojbe i Vatrogasne zajednice grada. U Javnoj vatrogasnoj postrojbi najviše je izdvojeno za plaće profesionalnih vatrogasaca, nabave zaštitne i radne opreme vatrogasaca, nabave vozila te potrebne opreme za spašavanje radne. Uz opremanje značajna sredstva su uložena u energetsku obnovu zgrade Javne vatrogasne postrojbe. Za potrebe dobrovoljnog vatrogastva najviše sredstava je izdvojeno Vatrogasnoj zajednici grada za redovno funkcioniranje Dobrovoljnih vatrogasnih društava, nabavu vozila i opreme, izgradnja vatrogasnog spremišta u Šumećanima, uređenje vatrogasnih spremišta i domova, održavanje i uređenje vatrogasnih poligona za vježbe te održavanje i servisiranje vatrogasnih vozila.

Planovi izdvajanja za vatrogasce su:

  • redovno funkcioniranje Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice i Dobrovoljnih vatrogasnih društava
  • nabava terenskog vozila Pick Up za Javnu vatrogasnu postrojbu i 4 kombi vozila Vatrogasnoj zajednici za potrebe Dobrovoljnih vatrogasnih društava,
  • nastavak uređenja vatrogasnih spremišta Dobrovoljnih vatrogasnih društava,
  • nabava potrebne opreme.