27.01.2021.

Ivanić-Grad je idealan za mlade obitelji i sportaše

Pročitajte intervju gradonačenika za Večernji list...

Ulaže se u sportske i školske dvorane, a u tijeku je i energetska obnova dvorane OŠ S. Basaričeka

Ivanić-Grad širenjem i sve većim brojem stanovnika te doseljavanjem stanovništva iz okolnih gradova proteklih godina ulaže znatna sredstva u razvoj gradske infrastrukture i poboljšanja životnog standarda građana kako bi postao što privlačniji za život, a to se posebno odnosi na mlade i sportaše.

Razvoj Ivanić-Grada vidi se na svakom koraku, od poslovne zone koja se proširuje, povećanja vrtićkih kapaciteta, obnavljanja osnovnoškolskih ustanova, pokretanja visokog školstva do ulaganja u sportske terene, dvorane i igrališta, kažu u gradskoj upravi.

U tijeku energetska obnova

– Na svim vrtićima u gradu provedena je energetska obnova, grad sufinancira i cijenu vrtića koja je trenutačno najpovoljnija u Zagrebačkoj županiji. Zbog povećanja broja djece, Ivanić-Grad nastavlja s projektima proširenja dječjih vrtića, dok su dječja igrališta obnovljena na cijelom području grada te se stalno ulaže u nova – ističe gradonačelnik Javor Bojan Leš. U tijeku je energetska obnova Osnovne škole Stjepana Basaričeka, nedavno je sagrađena nova dvorana, u sklopu koje su zapravo dvije dvorane, za borilačke sportove i školska dvorana uz obnovljenu školu u Posavskim Bregima. Ove godine počet će desetljećima iščekivana gradnja sportske dvorane uz školu u Graberju Ivanićkom.

Ivanić-Grad se pozicionirao i kao grad sporta, nedavno je napravljen i novi nogometni teren s umjetnom travom, tribinama i svlačionicama u Sportskom parku Zelenjak, koji je postao središnje mjesto za rekreaciju svih građana.

– Sportski park je jedinstven po svojoj lokaciji, uz atletsku stazu, sprave za vježbanje na otvorenome, boćališta, teniske terene, preuređenu kuglanu, terene za odbojku na pijesku, badminton, rukomet i veliko dječje igralište sa zimskim sanjkalištem nudi mogućnost neprekidnih aktivnosti za svakog posjetitelja. Trenutačno se uređuje postojeće rukometno igralište koje će biti presvučeno gumenom podlogom za treninge na otvorenom. Možemo slobodno reći da ne znamo ni jedan grad koji nudi toliko mogućnosti za aktivan život u centru grada – napominje gradonačelnik. U planu je proširenje trim-staza, igrališta za mini-golf i društvene igre na otvorenom te skate parka.

Dodatni sadržaji

Sportski park Zelenjak prošle je godine u neposrednoj blizini dobio i dodatne sadržaje završetkom gradnje vanjskih i unutarnjih bazena u sklopu Specijalne bolnice Naftalan. Uz jednu ustanovu u Azerbajdžanu, ovo je jedina ustanova u svijetu za naftalanoterapiju. U ponudi su wellness i spa sadržaji, a u sklopu parka je i nedovršeni bazen pretvoren u amfiteatar za kulturna događanja.

Grad izdvaja znatan novac i za školstvo, stipendije, besplatne udžbenike, produljeni boravak djece nižih razreda osnovnih škola i stopostotno sufinanciranje školske prehrane te prijevoz studenata na području grada.

Izvor: lokalni.vecernji.hr