10.02.2021.

U Ivaniću se okupile turističke zajednice sedam kontinentalnih županija

U Ivanić-Gradu, u kongresnim prostorijama SB Naftalan, u četvrtak je održana prva ovogodišnja koordinacija Klastera Središnja Hrvatska koji okuplja turističke zajednice sedam kontinentalnih županija s ciljem bolje turističke promocije središnjeg dijela Lijepe naše kao i zajedničkog nastupa na tržištu kroz brendiranje i promociju svih turističkih proizvoda ovog djela Hrvatske.

Usvojen je plan aktivnosti Klastera Središnja Hrvatska za tekuću godinu, među kojima su predstavljene mogućnosti virtualne prezentacije na stranim tržištima -Virtual Croatian Get2Gether 2021.

Klaster Središnja Hrvatska okuplja sedam kontinentalnih županija s ciljem što kvalitetnije promocije turističkih proizvoda ovog djela Hrvatske. U planu aktivnosti za 2021. godinu je izrada zajedničke web platforme, kao i priprema kampanja na svim medijima, s naglaskom na društvene mreže i digitalne formate te zajedničkog nastupa na tržištu kroz brendiranje i promociju svih turističkih proizvoda ovog djela Hrvatske.

Klaster koji čine Međimurska, Varaždinska, Krapinsko - zagorska, Bjelovarsko- bilogorska, Sisačko – moslavačka, Zagrebačka, i Koprivničko - križevačka županija za 2021. godinu priprema novi format virtualne prezentacije prema stranim tržištima, web platformu te zajedničke promotivne multimedijske sadržaje te promociju na društvenim mrežama.

Također u planu za 2021. godinu su i promotivne aktivnosti prema tradicionalnim tržištima.

-Ističem kako su autentičnost, ali prije svega sigurnost te priroda ključni trend u turizmu. Kroz naglasak na navedene sadržaje i prije svega našim zajedničkim nastupom te promotivnim aktivnostima sve naše županije dobivaju dodatno na vidljivosti i promociji turističkih sadržaja, kojih u središnjoj Hrvatskoj ne nedostaje. Sigurno ćemo zajedno do cilja sigurno stići puno brže!- naglasila je Ivana Alilović direktorica TZ Zagrebačke županije koja je novi koordinator klastera Središnje Hrvatske.