11.02.2021.

[VIDEO] Otvorena 20. godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista

I ove godine, iako u posebnim i drugačijim okolnostima, u izložbenom prostoru POU Ivanić-Grad otvorena je 20. godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista. Izloženo je šezdesetak radova među kojima su i nagrađeni radovi, a koji su bili izloženi na 25. Međunarodnoj izložbi karikatura održanoj u Galeriji Klovićevi dvori prošle godine.

Tema ovogodišnje izložbe je kuhinja (gastronomija, kuhanje, chefovi, restorani, catering…).

Izložbe karikatura redovito se održavaju u vrijeme fašnika i imaju posebnu važnost posljednjih godina u Ivanić-Gradu. Ove godine izložba je otvorena bez fašničkog veselja, krafni, kuhanog vina i bez posjetitelja, no ipak tijekom narednih mjesec dana, koliko će izložba biti otvorena, pozivamo sve zainteresirane građane da dođu i pogledaju ovu zanimljivu međunarodnu izložbu. Izložbi je nazočio gospodin Davor Trgovčević, predsjednik Hrvatskog društva karikaturista, a otvorio je gradonačelnik našega Grada Javor Bojan Leš.

Ovim tradicionalnim godišnjim izložbama radova HDK-a, POU Ivanić-Grad nastoji promovirati karikaturu kao važan i neizostavan dio likovne umjetnosti te se zahvaljuje Zagrebačkoj županiji i Gradu Ivanić-Gradu na financijskoj podršci.