25.02.2021.

Akcija pojačanog nadzora vozila i vozača

U dane vikenda, od 26.veljače do 01.ožujka 2021. godine, na području Policijske uprave zagrebačke kao i Policijske postaje Ivanić-Grad provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Tijekom mjeseca siječnja 2021.godine policijski službenici obavili su 15 očevida prometnih nesreća pri čemu su u 7 prometnih nesreća  sudjelovali vozači s nedopuštenom koncentracijom alkohola.

U nadzoru prometa vršit će se provjera alkoholiziranosti svih vozača te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima,  nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.