15.12.2021.

Sprječavanje zlouporabe oružja i pirotehničkih sredstava - operativna akcija "Mir i dobro"

U prigodi predstojećih božičnih i novogodišnjih blagdana policijski službenici PP Ivanić-Grad, kao i prethodnih godina provode operativnu akciju "Mir i dobro".

Akcija će se provoditi od 15.12.2021 g. (srijeda) do 09.01.2022.g. (nedjelja), a usmjerena je na povećanje razine sigurnosti za građane i imovinu, posebice sprječavanje zlouporabe oružja i pirotehničkih sredstava, kao i sprječavanja vršenja kaznenih djela i prekršaja.

S obzirom na predviđena okupljanja većeg broja građana na nadolazećim vjerskim obredima obavijestili smo i župnika u Ivanić-Gradu i Posavskim Bregima, da apelira na vjernike i građane da dozvoljena pirotehnička sredstva ne koriste na mjestima okupljanja građana i zatvorenim prostorima, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Također smo obavijestili i ravnatelje svih odgojno-obrazovnih ustanova na području grada Ivanić-Grada s vrstama, prodajom i uporabom pirotehničkih sredstava, sve kako bi preventivno djelovali na polaznike škole.

U cilju provedbe akcije policijski službenici PP Ivanić-Grad pojačano će se angažirati na organiziranim slavljima i drugim javnim okupljanjima, a također će se pojačano postupati u cilju sprječavanja nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava, kao i zlouporabe oružja, koje građani legalno posjeduju.

U sklopu navedene operativne akcije policijski službenici PP Ivanić-Grad provoditi će i druge operativno-represivne akcije u cilju podizanja razine sigurnosti, prvenstveno sprečavanja vršenja kaznenih djela i prekršaja.

Policijski službenici PP Ivanić-Grad svim građanima grada Ivanić-Grad žele sretne, blagoslovljene i mirne predstojeće božične i novogodišnje blagdane.

 

Načelnik

Marin Grgić