29.12.2021.

[GRADSKA SKICA] Gradska skica - Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada - 29.12.2021.

Novogodišnje želje i čestitke ivanićgradskog gradonačelnika Javora Bojana Leša pristižu u posljednjoj emisiji Gradska skica portala Volim Ivanić.

Makar je godina 2021. bila turbulentna, od pandemije do posljedica potresa, u emisiji ćete čuti s čime se grad Ivanić-Grad i njegovi žitelji mogu ponositi, što se nije stiglo napraviti i što nas čeka u 2022. godini.

Gradonačelnik između ostalog, govori o završetku sportske dvorane u Ivanićkom Graberju, proširenju kapaciteta dječjeg vrtića na Žeravincu i Poduzetniče zone, radovima na mreži kanalizacije, nastavku šetnice, balona na teniskom terenu na Zelenjaku u povodu 30-te godine osnutka kluba Ivanić 92.

Sljedeće godine je i proslava 100 godina rukometa u Ivaniću pa marljiva ekipa Krešimira Krnjevića i Zvonka Barilića sa suradnicima radi na monografiji koja će biti predstavljena na jesen 2022. kada će biti i središnja proslava ove sportske aktivnosti s kojom Ivanićani žive cijelo stoljeće.

U očekivanju pružnih radova kojim bi se Ivanić-Grad „približio“ Zagrebu, izgradnji novih stanova kakvih manjka na tržištu za ljude koji rado nastanjuju naš grad, nastavku stipendija za učenike i studente kao i benefitima što besplatno putuju vlakom do mjesta školovanja, prednosti su života u jednom ovakvom gradiću nadomak Metropole.

Portal Volim Ivanić / Jadranko Bitenc