28.04.2021.

Otvoren novi kompleks Naftalana vrijedan 71 milijun kuna

Kompleks s tri unutarnja i jednim vanjskim bazenom, novom kuhinjom i restoranom, teretanom, multifunkcionalnom dvoranom i parkiralištem novi je adut Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu vrijedan 71 milijun kuna za čiju se realizaciju pobrinula Zagrebačka županija te sama bolnica uz kreditno zaduženje.

Škola plivanja za djecu, aqua aerobik, rekreativno plivanje, hidromasaža, vježbe u vodi, pilates i ostali fitnes programi od sada su na raspolaganju pacijentima i građanstvu. Bazeni su otvoreni za građanstvo od 7 do 21 sat.

„Naftalan je blago kojem ovom investicijom dajmo vjetar u leđa. Pacijenti dobivaju još kvalitetniju uslugu, a stanovnici Ivanić-Grada i okolice, posebice oni najmlađi u svom gradu od sada imaju na raspolaganju prekrasne bazene“, rekao je župan Stjepan Kožić najavivši da je sljedeći korak razvoja Naftalana izgradnja smještajnih kapaciteta s kojima će Naftalan zaživjeti punim plućima i dobiti zasluženo mjesto na lječilišnoj karti svijeta.

Obilasku novog kompleksa u ime Vlade RH nazočio je državni tajnik ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić koji je istaknuo kako će, za razliku od prethodne, nova financijska EU omotnica omogućiti financiranje ovakvih investicija u zdravstvu te da za daljnji razvoj Naftalan može računati na podršku Vlade, pojasnio je Dulibić i čestitao na postignutom uspjehu.

„Kroz naše bolničke krevete godišnje prođe 2200 bolesnika, dok u ambulantnom sustavu imamo više od 6000 pacijenata godišnje. Naša specifična medicinska znanja zajedno s prirodnim izvorom naftalanskog ulja čine nas jedinstvenim lječilištem, a ovaj novi dio bolnice omogućit će nam da kompletnu uslugu dignemo na jedan znatno viši nivo za naše domaće i inozemne pacijente i goste“, rekao je ravnatelj SB Naftalan Goran Maričić, poručivši „ja se za budućnost ove ustanove ne bojim!“