28.04.2021.

Biciklistička utrka „Tour de Marča“

Prva cross-country mountainbike utrka po zanimljivom, valovitom šumskom kraju u šumi Marča nedaleko od Ivanić-Grada, kako bismo podijelili svoju strast i svoj omiljeni trening-teren sa drugim sportskim prijateljima. Cilj je organizirati utrku koja će svake godine okupljati vrhunske profesionalce, amatere i entuzijaste XC MTB sporta“ rekao nam je poznati sportaš i naš sugrađanin Ivica Kostelić.

PROGRAM biciklističke utrke „Tour de Marča“ koja će se održati u nedjelju 2. svibnja 2021. godine na području i oko šume Marča sa startom i ciljem kod šumarske kuće Jabuka. (45.753521, 16.485452, 7,4 km od centra Kloštar Ivanića, 11km od Ivanić Grada.)

08:30 – 10:30 podizanje startnih paketa i brojeva za vozače.
10:45 – 10:55 zagrijavanje za utrku, priprema za start
11:00 –  START „Tour de Marča“ Ivanić Epic MTB utrke

Poslije utrke oko 16,00 sati podijelit će se medalje i nagrade najuspješnijim

Organizator utrke „Tour de Marča“ je Biciklistički klub Cro MTB Team na inicijativu našeg sugrađanina, poznatog sportaša Ivice Kostelić, a utrka se odvija pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, Hrvatskih šuma d.o.o., TZG Ivanić-Grada, Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad i Gradske zajednice sportskih udruga Ivanić-Grad.

Zbog epidemiološke situacije utrka će se odvijati prema svim potrebnim epidemiološkim mjerama, te će se paziti na razmak između vozača. Profesionalni vozači startaju na čelu utrke. Posjetiteljima nije moguć dolazak na mjesto održavanja utrke, a medijima će poslije biti dostavljene fotografije i rezultati utrke.

Start – cilj utrke: Šumarska kuća “Jabuka”
Dužina 1 kruga: 23,65km, 60% zemljani šumski put, 40% makadam.
Konfiguracija staze: – šumski putevi, mješavina makadama i zemlje.
Uspon: 415m Maksimalni uspon: cca 197m

Kategorije:
– Epic | 2 kruga (46 km) | indvidualno (žene i muški) + parovi
– Sport | 1 krug (23,6 km) | individualno

Prvih pet plasiranih osvaja  nagrade za kategoriju Epic, individualno M i Ž. Prva tri plasirana para (slobodna spolna kombinacija) za kategoriju Epic osvaja nagrade. Prvih pet plasiranih u kategoriji Sport, M i Ž osvaja nagrade sponzora.Broj natjecatelja ograničen je na 120 natjecatelja.