18.09.2020.

Dani Sigurnosti U Prometu

Već petu godinu zaredom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, od 16. do 22. rujna se u Hrvatskoj obilježavaju Dani sigurnosti u prometu pod geslom «Ostani živ i spasi živote drugih».

Ministarstvo unutarnjih poslova će diljem Hrvatske u narednih tjedan dana provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebnu pozornost policija će pridavati prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.

U obilježavanje Dana sigurnosti u prometu uključila se i Policijska postaja Ivanić-Grad, pa su tako jučer u blizini škole i vrtića u Općini Križ policijski službenici pojačano nadzirali promet i s načelnikom Markom Magdićem građanima dijelili prigodne letke, a zaustavljeni vozači u Novoselcu su potpisivali prisegu da će se pridržavati svih prometnih propisa.

Danas, kada se obilježava i Dan bez poginulih u prometu, akcija se nastavila na području Općine Kloštar Ivanić gdje je s policijom letke o sigurnosti u prometu svojim sugrađanima dijelio načelnik Željko Filipović, te u Ivanić-Gradu gdje se u akciju ispred Srednje škole Ivan Švear uključio i gradonačelnik Javor Bojan Leš koji je istaknuo kako se svi sudionici u prometu moraju ponašati odgovorno s ciljem smanjivanja žrtava na minimum.

Također, dodao je kako se na nekoliko kritičnih lokacija na području Grada Ivanić-Grada planiraju u suradnji s Policijskom postajom postaviti pješački prijelazi i ležeći policajci upravo kako bi se dodatno  povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

Svoj doprinos obilježavanju Dana sigurnosti u prometu ove je godine dao i naš najuspješniji skijaš Ivica Kostelić koji je u Ivanić-Gradu i Kloštru Ivaniću građanima dijelio na potpis prisegu o poželjnom ponašanju u cestovnom prometu.