08.10.2020.

[VIDEO] U proljeće kreće izgradnja mreže širokopojasnog brzog interneta na području Ivanić-Grada

Jučer je u Poduzetničkom inkubatoru predstavljen projekt širokopojasnog interneta koji će obuhvatiti gotovo 20.000 kućanstava u Ivanić-Gradu. Nositelj projekta je tvrtka A1 čiji su predstavnici još ljetos u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisali ugovor za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Ivanić Grada vrijedan nešto više od 77 milijuna kuna, od čega je EU udio u financiranju projekta 36 milijuna.

Realizacijom ovog projekta, do listopada 2023. gotovo 20.000 kućanstava u Ivanić-Gradu moći će uživati u pogodnostima širokopojasnog interneta. Projekt će tehnički biti izveden kombinacijom najnovije optičke te mobilne infrastrukture izjavio je Vladimir Skender direktor razvoja, planiranja i izgradnje A1 mreže.

Nakon nekoliko godina priprema dokumentacije i uspješne prijave na projekt danas sa zadovoljstvom mogu reći da uskoro kreće i operativni dio provedbe i uvođenja širokopojasnog interneta. Vjerujem da će tvrtka A1 sve planirane radnje izvršiti u dogovorenom roku, znači do kraja 2023. godine i tako omogućiti svim građanima Ivanić-Grada mogućnost korištenja širokopojasnog interneta – rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Grad Ivanić-Grad je nositelj projekta Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Ivanić-Grada, koji obuhvaća područja slijedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Ivanić-Grad, Grad Dugo Selo, Općina Brckovljani, Općina Kloštar Ivanić i Općina Križ.

Početak radova je planiran u proljeće 2021. godine te će se graditi u fazama, a kako koja faza bude gotova tako će se puštati i u korištenje.

Uskoro vam donosimo i informacije o konkretnim trasama mreže...