08.10.2020.

U ivanićgradski Poduzednički inkubator uselio prvi inovator

Gradonačelnik Javor Bojan Leš je s predstavnicima tvrtke DIA Pharm Lab d.o.o., potpisao Ugovor o najmu prostora u sklopu Poduzetničkom inkubatora u Ivanić-Gradu. Ugovor je potpisan na 38 mjeseci i u tom vremenu grad subvencionira najam prostora po modelu: 1. godine subvencija iznosi 75%, 2. godine 50% dok je za treću godinu najma subvencija 25% od ukupne cijene najma prostora.

Tvrtka DIA Pharm Lab d.o.o. se bavi projektiranjem sustava upravljanja za specijalnu opremu za ekstrakcije esencijalnih ulja. Ekstrakcija aktivnih sastojaka biljaka polarnim i nepolarnim otapalima ima veliku potražnju u farmaceutskoj industriji jer je tim postupkom moguće ekstrahirati aktivne tvari koje se drugim oblicima ekstrakcije ne može dobiti.

Ono što nas razlikuje od drugih je centrifugalno odvajanje otapala i otopine iz biljnog materijala pri velikim brzinama te proces evaporacije otapala uz specijalni evaporator koji smo konstruirali. Za Ivanić-Grad smo se odlučili zbog gotovo idealnih uvjeta za poslovanje, novog prekrasnog prostora i prometne povezanosti. Očekivanja su nam velika. Prije svega želimo razvijati naše projekte pogotovo one koji su trenutno u procesu patentiranja te postići rast prihoda pa tako i broj djelatnika – rekao je Danijel Vukošić ispred tvrtke DIA Pharm Lab d.o.o. .

Drago mi je da se radi o tvrtki koja se bavi proizvodnjom vezanom uz farmaceutsku industriju jer se to uklapa u razvojnu strategiju Ivanić-Grada. Zanimljivo je da je ova tvrtka, koja je registrirana u Zagrebu našla svoj interes na području našeg grada te koristim ovu priliku da pozovem i ostale mlade tvrtke s područja Zagreba da nam se jave jer sve mjere koje poduzimamo idu na ruku poduzetnicima pogotovo kada se radi novim i inovativnim projektima – rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.