15.10.2020.

U Ivanić-Gradu otvorena manifestacija Mjesec hrvatske knjige

U obnovljenom i proširenom prostoru Gradske knjižnice u Ivanić-Gradu održana je svečanost otvorenja Mjeseca hrvatske knjige. Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je Razlistaj se!

Mjesec hrvatske knjige jedna od najvažnijih književnih manifestacija u Hrvatskoj, koja u fokus dovodi književnost i čitanje, ali i knjižnice kao jednog od glavnih posrednika između knjige i njezinih čitatelja. Dodao je kako često ističemo da knjiga ne bi bilo bez autora, prevoditelja i nakladnika, a pritom zaboravljamo da bez mjesta i ljudi koji se brinu o čuvanju, prezentaciji i dostupnosti knjiga gotovo da ne bi bilo čitatelja – državni tajnik ministarstva kulture i medija Ivica Poljičak.

Svake godine jedna knjižnica ima čast biti domaćin Mjeseca hrvatske knjige a ove godine je ta čast pripala Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad. Drago nam je i ponosni smo što smo ove godine domaćini ove nacionalne manifestacije koju smo ugostili u novouređenom prostoru naše knjižnice. Osim rekonstrukcije prostora nabavljena je i nova oprema što je dodatno zaokružilo izgled knjižnice. Uređenje knjižnice financirano je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Ivanić-Grada te sponzorstvom INA-e. Funkcionalan, ugodan i poticajan prostor zalog su za budućnost čime knjižnica privlači još veći broj korisnika i potvrđuje svoju ulogu informacijskog, kulturnog, obrazovnog i socijalnog središta Ivanić-Grada i šire okolice – naglasila je ravnateljica knjižnice Senka Kušar Bisić.