01.10.2020.

Na Međunarodni dan starijih osoba u Ivanić-Gradu predstavljen projekt „Zaželi, radi, pomaži!“

U maloj dvorani POU Ivanić-Grad predstavljen je projekt „Zaželi, radi, pomaži!“. Projekt se provodi na području grada Ivanić-Grada te općina Kloštar Ivanić i Križ.

Svrha projekta „Zaželi, radi, pomaži“ je pomoći ženama koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada i poboljšati kvalitetu starijih osoba i osoba u nepovoljnijem položaju s lokalnog područja. Konkretno na ovom projektu zaposleno je 16 žena od kojih su njih 9 iz grada Ivanić-Grada do je preostalih 7 iz općine Kloštar Ivanić i Križ.

“Kroz 30 mjeseci koliko ukupno traje provedba projekta zaposlenice će dvije godine, koliko im traje zaposlenje, brinuti o starijim osobama i osobama u nepovoljnijem položaju tako što će im pomagati oko čišćenja njihovih domova, pripremi toplih obroka, nabavci namirnica, lijekova, plaćanja računa, osobnoj higijeni, pratiti ih pri odlasku na liječničke preglede, u šetnje i poticati uključivanje u društvene aktivnosti. Ipak, najveći značaj za kvalitetu života naših starijih građana i osoba u nepovoljnijem položaju bit će svakodnevni susreti, razgovori i druženja sa zaposlenim ženama. Žene će također biti uključene u program osposobljavanja za njegovateljicu, a za pripremu i evidenciju radnih aktivnosti koristit će dodijeljena tablet računala. Vrijednost projekta je 3.110.593,20 kn, u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Jako sam sretna jer je kroz ovaj projekt osigurana skrb za čak 93 korisnika a taj broj će još rasti” – rekla nam je voditeljica projekta Valentina Šipuš.

Ispred grada Ivanić-Grada na predstavljanju projekta bili su nazočni gradonačelnik Javor Bojan Leš te zamjenik Željko Posilović, dok su ispred općina Kloštar Ivanić i Križ nazočili načelnik Željko Filipović i Zlatko Hrastić.