03.10.2020.

16. Bučijada – skromnija i na drugačiji način

Najveća i najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena buči, ove će se godine održati skromnije i na drugačiji način, tijekom cijelog listopada.
16. “Bučijada” u Ivanić-Gradu.

Naime, zbog svih epidemioloških mjera i preporuka HZJZ i Stožera civilne zaštite, vezano za epidemiju COVID 19 i organizaciju manifestacija i događanja, Organizacijski odbor odlučio je kako će 16. Bučijadu obilježiti ukrašavanjem javnih, poslovnih i privatnih prostora bučama. No, bit će tu i drugih sadržaja, poput prezentacije stručnog predavanja prof. dr. sc Srećka Valića s Instituta Ruđer Bošković na temu „Utjecaj bučinog ulja na zdravlje“, koje će se održati u subotu 3. listopada u 10,00 sati i 17,00 sati Trgu Vladimira Nazora uz još neke lokalna događanja.
Iskoristit će se prednosti moderne tehnologije, pa će tako ovogodišnji sajam svoje mjesto imati u virtualnom svijetu.

E-sajam Bučijada bit će aktivan na Facebook profilu Bučijada Ivanić-Grad i web stranici Turističke zajednice Ivanić-Grada tijekom čitavog listopada, a tamo će se moći pronaći brojna Obiteljska poljoprivredna i eko gospodarstva te proizvođači bučinog ulja koji su prijašnjih godina sudjelovali na sajmu Bučijade. Svaki od izlagača imat će istaknute cijene svojih proizvoda te mogućnosti dostave ili preuzimanja kupljene robe, kako bi svaki kupac pronašao nešto za sebe.