10.03.2020.

Osigurano 3 milijuna kuna za ovogodišnji plan asfaltiranja

Jučer u pratnji suradnika, gradonačelnik Javor Bojan Leš održao je terenski kolegij na temu donošenja završnog plana asfaltiranja ulica na području Grada Ivanić-Grada za 2020. godinu.

Kako je trenutno u tijeku projekt aglomeracije, odnosno izgradnja kompletnog sustava kanalizacije tamo gdje mreža još ne postoji, u ovogodišnji plan su mogle biti uzete samo ulice koje već imaju kanalizacijski sustav. Nastojalo se izbjeći asfaltiranje ulice, gdje bi u narednom periodu izgradnjom kanalizacije ulice bile prekopane, čime bi došlo do uništavanja novog asfalta.

U sklopu kolegija obišle su se sve najkritičnije ulice, koje broje veći broj kućanstava, sukladno čemu je donesen i završni plan asfaltiranja.

U naselju Gornja Poljana u plan za asfaltiranje je ušla Rudarska ulica, Poljanska ulica te Ulica Franje Moguša. Sve navedene ulice će se presvući novim slojem asfalta, dok će se u Ulici Franje Moguša postaviti i novi rubnjaci kao priprema za budući nogostup koji je trenutno u fazi projektiranja.

U naselju Gornji Šarampov dogovoreno je asfaltiranje kompletne Naftaplinske ulice u sklopu koje će se rješavati i stalni problem poplava prilikom veće količine padalina. Asfaltirati će se i Ulica Ljudevita Gaja sa pripadajućim parkirališnim mjestima, kao i Ulica Milke Trnine do dvorane Žeravinec. Ujedno u plan asfaltiranja je stavljen i Marofski put - dio koji se odnosi na javnu površinu.

U naselju Posavski Bregi u plan asfaltiranja ulazi Zaklepica i to odvojak kod kanala lijevo te cijeli nastavak do kraja naselja.

U Trebovcu je u plan stavljen cijeli Odvojak Oborovske ulice, te Octenjačka i Šepečka ulica. U sklopu asfaltiranja u naselju u planu je i igralište uz društveni dom.

U centru grada je u plan stavljen nastavak Omladinske ulice, između pogona Ivanićplasta i stambenih zgrada, koji će se nakon uređenja zatvoriti za sav promet, osim pješaka i biciklista.

U naselju Lonja asfaltirati će se nastavak Dječje i Graničarske ulica sa pripadajućim odvojkom.

Uz ulice, u sklopu plana je i asfaltiranje parkirališta uz teniske terene te parkiralište i pristupna cesta ispred dvorane uz srednju školu.

Cijeli plato ispred srednje škole će uskoro dobiti i potpuno novi vizualni identitet koji ćemo vam uskoro prezentirati.

Procjena ukupne vrijednosti radova iznosi oko 3 milijuna kuna.