03.09.2019.

Ivanićani uživali uz „Zelenjak piknik day“

U organizaciji Savjeta mladih Grada Ivanić-Grada, protekle subote na Sportskom parku Zelenjak održan je „Zelenjak piknik day“. Na području Sportskog parka Zelenjak i šetnice koja se nalazi pored istoga, nude se mogućnosti za različite sportske aktivnosti, šetnju pored rijeke Lonje te odmicanje od gradskog asfalta i druženje s prijateljima i obitelji.

Upravo iz toga razloga, članovi Savjeta mladih došli na ideju organizacije „Zelenjak piknik daya“, kojim su građanima Grada Ivanić-Grada, u zadnjim trenutcima ljetnog vremena željeli omogućiti piknik na travi, s različitim sadržajima, za ispunjavanje cijelog dana.

-Karakter te manifestacije bio je sportsko-kulinarski, ali i edukacijsko-zabavni. U suradnji s Odbojkaškim klubom iz Ivanić-Grada organiziran je odbojkaški turnir na pijesku, s miješanim ekipama. Osim turnira, posjetitelji su, tijekom cijelog dana, mogli koristiti sportske rekvizite i terene za različite sportske aktivnosti, od badmintona, nogometa, stolnog tenisa, do dječjeg balona za spuštanje i skakanje. Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, koje su turnir doživjele manje natjecateljski, a više zabavni, što je i bio cilj- ispričao nam predsjednik Savjeta mladih Tibor Vuković.

Osim turnira u odbojci i ostalih popratnih sportskih aktivnosti, ekipa iz lokalnog restorana Food Book by Dino & Vule pobrinula se da nitko ne ostane gladan. Svoju su kuhinju prebacili na otvoreno i tijekom cijelog događanja pripravljali burgere. Caffe bar Owl pobrinuo se za dobro ohlađeno piće, koje je na visokih plus trideset bilo neophodno.

Građani su također imali priliku vidjeti i upoznati se i s kuhanjem pive. Naime, Križevačka udruga pivara demonstrirala je kuhanje i hlađenje pive te stavljanje na fermentaciju, a bilo je moguće i degustirati domaću fermentiranu pivu.