25.10.2019.

Obilazak završenih radova na obnovi svlačionica i nove fasadne stolarije na dvorani u sklopu SŠ Ivana Šveara

Nakon otvorenja sportske dvorane u Posavskim Bregima, župan Stjepan Kožić sa suradnicima je jučer obišao završene radove na obnovi svlačionica i nove fasadne stolarije na dvorani u sklopu SŠ Ivana Šveara u Ivanić-Gradu.

U posljednjih godinu dana u srednjoj školi obavljeni su radovi na obnovi svlačionica, te sanitarnih prostora, a početkom školske godine obnovljena je i fasadna stolarija, čime su 800-njak učenika srednje škole, kao i učenici osnovne škole i klubovi s područja grada dobili adekvatnije mjesto za odrađivanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture i treninga.

Investicija je to vrijedna oko 2 milijuna i 300 tisuća kuna, od čega je Grad Ivanić-Grad sudjelovao s 445 tisuća, čime je nastavljena uspješna suradnja Grada i županije, što je prilikom obilaska dvorane istaknuo i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Ravnateljica Srednje škole Ksenija Pavlović je zahvalila županiji i gradu na inicijativi obnove dvorane, te najavila da se veseli i daljnjim radovima, budući da je na dvorani potrebno još obnoviti sustav grijanja, te zamijeniti podne obloge i osvježiti tribine čime bi radovi na dvorani u Ivanić-Gradu bili gotovi.

Prilikom županove posjete, ravnatelj OŠ Milke Trnine Zlatko Hasan je istaknuo da je županija u posljednjih 11 godina u školu uložila preko 17 milijuna kuna, a energetskom obnovom uređenje škole je završeno. Ono što predstoji je nastavak uređenja vanjskog prostora ispred škole, koje je započelo prošle godine uređenjem stepeništa uz financijsku pomoć Općine Križ, istaknuo je zamjenik općinskog načelnika Zlatko Hrastić.

Tekst: Obiteljski radio Ivanić
Foto: Zoran Ožetski