20.11.2019.

Obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

U nedjelju, 17. studenog obilježen je Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Ovo je 3. godina obilježavanja ovog važnog dana u Ivanić-Gradu na kojem je prisustvovalo oko 150 građana.

U suradnji s Klubom roditelja nedonoščadi "Palčić gore" i ove su se godine prikupljale donacije za opremanje rodilišta. Klub je putem raznih aktivnosti i donacija do sada uspješno opremio 31 rodilište na području Republike Hrvatske, a trenutno se prikupljaju donacije za opremanje 32.

U nedjelju su svi posjetitelji mogli donirati novac i u zamjenu izabrati neki od promotivnih materijala Kluba "Palčić gore". Ivanić-Grad je ove godine prikupio 1.600,00 kn donacija koje će se proslijediti Klubu za opremanje rodilišta.

Inicijatorice Vlatka Richter i Petra Liber uz pomoć i podršku Grada Ivanić-Grada organizirale su kratki program za sve posjetitelje. Na programu je sudjelovalo 5 udruga/organizacija, a to su: Kloštranske mažoretkinje, Dječji vrtić "Roda", plesna udruga "Magi", Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom "Mali princ", Rođendaonica i igraonica "Tvornica smijeha" te Katja Hanžek.

Nakon programa, uslijedio je kratki ples za svu djecu uz jednu od maskota "Tvornice smijeha" i nakon toga tradicionalno puštanje ljubičastih balona. Ove je godine pušteno 130 biorazgradivih balona za svakog malog, ali velikog heroja Palčića!