08.05.2019.

Udruga „Mali princ“ ostvarila 145 km na svjetskoj humanitarnoj utrci „Wings for life“

Već treću godinu za redom, Udruga „Mali princ“ trči za one koji ne mogu i sudjeluje na svjetskoj humanitarnoj utrci „Wings for life“ u Zadru te tako predstavlja svoju lokalnu zajednicu na međunarodnoj i svjetskoj razini.

Ove godine u našem timu je sudjelovalo 20 članova, zaposlenika, volontera koji su zajedno ostvarili sjajan rezultat od ukupno 145,55 km čime smo osvojili 556 mjesto od ukupno 2.347 timova u cijelom svijetu, te smo time ujedno donirali iznos od 365,52 EURA od kotizacija, a sav prihod namijenjen je pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine. Ove godine trčali smo s posebnom posvetom – „Za Silviju: Djevojku s pogledom zalazećeg sunca“, a nastup na ovoj manifestaciji podržala je i Zagrebačka županija kroz projekt „Mali princ“ trči za one koji ne mogu, preko Stručne službe Župana u iznosu od 15.000 kn.

Utrka je posebna po tome što sudionici u cijelom svijetu trče istovremeno, za isti cilj, a to je prikupiti sredstva za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine, za osobe s invaliditetom koje ne mogu hodati.

„Čak 100% vrijednosti iznosa svih startnina i donacija koje se prikupljaju kroz humanitarnu kampanju odlaze izravno u životno važne istraživačke projekte leđne moždine i kliničke studije na renomiranim sveučilištima i institutima diljem svijeta.

Wings for Life neprofitna je zaklada koja pokreće projekt, a Red Bull pokriva sve administrativne troškove zaklade, kao i troškove organizacije Wings for Life World Run utrke.“ (preuzeto sa stranice www.wingsforlifeworldrun.com).