08.05.2019.

Radovi u prostoru Gradske knjižnice Ivanić-Grad ušli su u svoju završnu fazu

U prosincu 20018. započeli su radovi na proširenju prostora Gradske knjižnice Ivanić-Grad, a obuhvatili su rekonstrukciju dijela prostora koje je nekad koristilo Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad te jedan dio postojećeg djela knjižnice.

Velik opseg posla podrazumijevao je rušenje  zidova, spuštanje stropova, potpuno novi izvedbu podova sa svom potrebnom izolacijom koji su sada izvedeni u varijanti kaučuka, idealnoga za ustanovu ovakvog tipa, nove instalacije…

U  konačnici sve to rezultira sa dodatnih 250 m2 novog prostora za potrebe Gradske knjižnice Ivanić-Grad. Mjesta za studijski rad, veći prostor za slobodni pristup te općenito sasvim novi izgled knjižnice zasigurno će utjecati na još bolju vidljivost ustanove koja iza sebe ima dugogodišnju tradiciju, prepoznatu na lokalnoj, ali i široj razini, kako od strane korisnika i posjetitelja, tako i struke.

Projekt je zajednički financiran od strane Ministarstva kulture i osnivača Grada Ivanić-Grada , a vrijednost investicije iznosi  947.369,23 kn.