10.05.2019.

Počela s radom udruga “Beata”

U ponedjeljak, 06. svibnja 2019. godine obilježen je početak rada udruge BEATA. Na svečano otvorenje pozvani su predstavnici institucija iz domene obrazovanja, socijalne skrbi, predškolskih ustanova te predstavnici Grada i Općina.

Ciljeve i smjernice djelovanja udruge predstavila je Gordana Kožić Tomašević, predsjednica udruge, te naglasila kako je udruga osnovana sa osnovnom idejom dovođenja rano-interventnih programa u lokalnu sredinu u svrhu stručne podrške djeci predškolske dobi s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju kod kojih su uočena odstupanja u govoru i/ili ponašanju.

Članovima udruge u novootvorenom prostoru su na raspolaganju usluge logopeda i radnog terapeuta unutar kabineta za terapije, grupno i individualno savjetovanje te kreativne i edukativne radionice.

Dogradonačelnik Grada Ivanić-Grada Željko Posilović ukazao je na važnost rada kabineta za terapije udruge BEATA za Grad Ivanić-Grad i Općine Križ i Kloštar Ivanić, a načelnik Općine Križ osvrnuo se na činjenicu da su sve lokalne udruge važan pokretač pozitivnih promjena u zajednici.

Nakon formalnog dijela druženje je nastavljeno u opuštenoj atmosferi uz organiziranu zakusku i tortu povodom obilježavanja prvog rođendana udruge.