03.05.2019.

[VIDEO] Okončana 15. akcija „Zbogom oružje“

Aktivisti Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Ivanić-Grad i pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada su u četvrtak 2. svibnja 2019. predali stručnjacima Policijske uprave zagrebačke oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva prikupljena od građana u 15. akciji „Zbogom oružje“.

Od početka akcije 1. travnja prikupljene su dvije puške, jedan pištolj produljene cijevi, više ručnih bombi, te nekoliko stotina komada municije najrazličitijih kalibara.

Tijekom akcije je svim osobama s područja Otoka Ivanića, koje posjeduju ilegalna ubojita sredstva, najčešće zaostala iz rata, omogućeno da ih predaju na neškodljivo zbrinjavanje i uništavanje bez zakonskih sankcija za donositelja ili pozivatelja. Nalaznici ili osobe koje posjeduju takva sredstva mogu i van termina akcije Zbogom oružje u bilo koje doba dobrovoljno pozvati Policijsku postaju Ivanić-Grad i zatražiti pomoć u zbrinjavanju ubojitih sredstava, jer je uklanjanje ilegalnog oružja, streljiva i eksploziva iz domova najkonkretniji doprinos zaštiti života osoba koje ih posjeduju, članova njihovih obitelji i drugih građana, koji mogu biti ugroženi nestručnim baratanjem ili aktiviranjem zbog neodgovarajućeg skladištenja i starosti.

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić Leo Ordanić je pojasnio, da se s godinama smanjuje broj prikupljenog oružja, a povećava broj municije. Kaže, da će se akcija nastaviti svake godine, jer i samo jedan metak može zbog nestručnog rukovanja ili skladištenja prouzročiti tragediju.

Na uspješno okončanoj akciji organizatorima je u ime pokrovitelja Grada Ivanić-Grada čestitao zamjenik gradonačelnika Željko Posilović. Pomoćnik zapovjednika Policijske postaje Ivanić-Grad za temeljnu policiju Davor Jakšić je pohvalio akciju, te izrazio zadovoljstvo što u proteklih godinu dana na području PP Ivanić nije bilo stradavanja od zaostalih ubojitih sredstava. Naglasio je, da je važno, da građani znaju, kako oružje, municiju i eksplozivna sredstva koja posjeduju ili pronađu, mogu u bilo koje doba nekažnjivo prijaviti u Policijsku postaju Ivanić-Grad, te zbog sigurnosti njihovo izuzimanje prepustiti stručnjacima.

Obiteljski radio Ivanić