12.05.2019.

[VIDEO] 6. Festival igračaka dokazao da je turistički brend Ivanić-Grada

Izuzetno posjećen bio je Festival igračaka ovog vikenda u Ivanić Gradu čije je šesto izdanje, unatoč lošem vremenu, pokazalo da je postao lokalni turistički brend i okupio vjernu publiku, među ostalim i hrvatskog premjera Andreja Plenkovića.

“Zadovoljni smo odazivom usprkos najavama izrazito lošeg vremena, zbog čega smo nedjeljni program preselili u zatvoreni prostor Pučkog otvorenog učilišta i obližnje školske dvorane. Vatrogasna olipimpijada opet je zbog svoje inovativnosti i doze adrenalina bila najomiljniji festivalski punkt u subotu za lijepa vremena."

Prvo mjesto na Festivalu zborova, u čijem stručnom žiriju je sjedila i Mia Dimšić, osvojio je zbor Zagrebački allegro, drugo Kikići i genijalci, a treće Zagrebački anđeli.

Od izložbi najzanimljivija je bila ona o Transformerima - izvanzemaljskim robotima u lječilištu Naftalan. Trojica kolekcionara izložili su više stotina figurica, kronološki prikazujući njihovu povijesnu transformaciju od 1984. do danas. Na izložbi je bilo i Transformera iz Masterpiece kolekcije za koje sakupljači često izdvajaju i preko tisuću kuna.

“Ovogodišnje izdanje Festivala igračaka ostat će upamćeno i po činjenici da ga je prvi put pohodio hrvatski premijer. U društvu kćerkice u subotu je u Ivanić Gradu bio premijer Andrej Plenković. Festival igračaka definitivno je postao ivanićgradski turistički brend. To je ujedno - uz povratak igri - bio cilj organizatora ove manifestacije: Turističke zajednice Ivanić-Grada, udruga Tetragon i Tvornica smijeha te Grada Ivanića“, istaknula je Ankica Bešter, direktorica TZ Ivanić-Grada. 

Organizatori zahvaljuju svim posjetiteljima, izlagačima, partnerima i gostima što su učinili sve da Festival igračaka i ove godine bude najzabavnije mjesto u Hrvatskoj.