28.03.2019.

Nastup Škole nogometa mladeži NK Naftaš Ivanić na Međunarodnom nogometnom turniru

Od 22 do 24.ožujka, ŠNM NK Naftaš Ivanić sudjelovala je na Međunarodnom nogometnom turniru „Šampion junior kup“ u Sarajevu. Na turniru su nastupile ekipe kadeta i juniora i obje ekipe pokazale su kvalitetu rada škole nogometa Naftaš Ivanić. Iako su obje ekipe svoj nastup na turniru završile u grupnoj fazi turnira, ekipe su pokazale odličan nogomet protiv iznimno jakih konkurenata te je u ovako jakoj konkurenciji uistinu bilo važno sudjelovati na turniru s primarnim ciljem daljnjeg jačanja međunarodne sportske suradnje sa školama nogometa iz RH, BiH, SRB i SLO…

Kadeti su nastupili u grupi s ekipama NK Banjole ( Pula ), NK Maksimir ( Zagreb ), NK Dalmatinac ( Zadar ), NK Bistra ( D.Bistra ) i NK Dugo Selo…sa dvije pobjede, jednim neriješenim rezultatom i s dva poraza ( oba poraza bila su minimalnim rezultatom 0:1 ), ekipa Naftaš Ivanića završila je na 4 mjestu u grupi. Pobjednik turnira u ovoj kategoriji bila je ekipa NK Dalmatinac s kojima je naša ekipa odigrala neodlučeno 0:0.

U kategoriji Juniori, naša ekipa bila je u grupi s ekipama OFK Beograd ( Beograd ), NK Kamen Imotski i NK Dugo Selo. S 3 poraza ekipa je završila nastup na turniru, a pobjednik turnira bila je ekipa OFK Beograd protiv koje je naša ekipa odigrala odličan nogomet u grupnoj fazi, no krajnji rezultat je bio 3:1 za ekipu OFK Beograd…Odlazak juniora na ovaj turnir bio je primarno s ciljem da se odigra nekoliko utakmica s ovako jakim protivnicima, sve kako bi što bolje pripremili se za završni dio sezone u 2 HNL u kojoj se naši juniori natječu.

Na kraju, sa zadovoljstvom možemo konstatirati da su kadeti i juniori dostojno predstavili naš Grad i Školu nogometa, a ostvareni kontakti sa školama nogometa, ekipama i sportskim djelatnicima sigurno će pripomoći daljnjem razvoju i jačanju međunarodnog ugleda našeg kluba. Na turniru su ekipe vodili treneri Marijo Moštak i Ivica Blažević, a službeni predstavnik kluba bio je Stipo Šimunović, Sportski direktor kluba.